Skip to content

Асоціація міст України звернулася до Зеленського про припинення тиску на місцеве самоврядування

Асоціація міст України звернулася до Зеленського про припинення тиску на місцеве самоврядування

Правління Асоціації міст України 8 травня звернулося до президента України Володимира Зеленського як до гаранта Конституції про припинення безпідставного тиску на місцеве самоврядування і забезпечення спільної роботи центральних органів влади і органів місцевого самоврядування в боротьбі з епідемією коронавірусу і економічної кризи.

«У зверненні йдеться про те, що Правління АМУ вважає неприпустимим протистояння центральної влади та місцевого самоврядування. АМУ пропонує надати органам місцевого самоврядування право, у визначених законом і урядом межах, пом’якшувати умови карантину для громадян і суб’єктів господарювання. Адже саме органи місцевого самоврядування відповідальні перед громадами за ситуацію в муніципалітетах і повинні мати можливість на місцях приймати рішення в залежності від конкретної ситуації в суспільстві», — йдеться в повідомленні на сайті об’єднання в п’ятницю.

В Асоціації міст зазначається, що основним завданням центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування є спільна робота зі створення умов для процвітання громад і, як наслідок, держави.

«Але в 2020 році істотно зросла кількість порушених кримінальних справ проти представників місцевого самоврядування, обґрунтованість яких викликає великі питання. В умовах економічної кризи і пандемії коронавірусної хвороби COVID-19, коли місцеве самоврядування забезпечує життєдіяльність міст, селищ і сіл, тиск правоохоронних органів і прокуратури несе пряму загрозу безпеці та життю громадян України, оскільки фактично паралізує роботу муніципалітетів з надання відповідних послуг», — наголосили у зверненні.

АМУ висловлює переконання, що в нинішніх умовах державна влада і місцеве самоврядування повинні діяти спільно і узгоджено, щоб убезпечити громадян України від поширення коронавірусної хвороби і зниження впливу наслідків економічної кризи на добробут кожного українця.

Категория: Архив, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: