Skip to content

Війна розлучила з мамою і татом: історія 9-річної Аліси з Маріуполя, яка переїхала до Дніпра

Алина Рудич

Діти-переселенці з Маріуполя - Наше Мисто

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України місто Дніпро стало справжнім хабом для сотень тисяч вимушених переселенців. За весь цей час у місті прихистили і 260 дітей без батьківського супроводу. Це малеча, яка тікала від війни з родичами або іншими дорослими, але без батьків. Майже 2 десятки дітей і досі не можуть зв’язатися з батьками, бо ті й досі вважаються зниклими безвісти. Журналісти сайту «Наше місто» поспілкувались з 9-річною маріупольчанкою Алісою, яка з тіткою та бабусею втекла з рідного міста до Дніпра.

Родина з Маріуполя, і до кінця березня знаходилася там. Дівчинка приїхала без батьків. Її тато боронить кордони, а мама залишилася у Маріуполі. Жили великою родиною в будинку на березі моря, і на власні очі бачили, як з води рашисти обстрілювали їхнє рідне місто.

«У мене було одне невеличке віконечко і я бачила, як стоять кораблі. А потім залп, залп, залп… У мого друга навіть капелюха знесло. Згодом прильоти були все гучніше та гучніше. Було враження, що все летіло в наш дах», — згадує Аліса.

З Маріуполя вдалося виїхати в кінці березня, коли будинок, в якому мешкала родина з друзями, згорів через влучання ворожих боєприпасів.

Виїжджати довелося на власній машині через Бердянськ до Запоріжжя.

«У Бердянську хочу сказати, що було нестерпно. Було саме усвідомлення того, що поки наші рідні з ними борються, ми повинні на них дивитися і посміхатися. Для мене це було найгіршим відчуттям», — розповідає тітка Аліси Людмила.

Аліса знайшла в Дніпрі нових друзів і тут завершила навчальний рік. Дівчинка мріє повернутись до Маріуполя, але поїде за однієї умови – коли над її рідним містом майорітиме український прапор.

Більш детально дивіться у відео:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що експертиза ДНК підтвердила загибель героя з Нікопольского району.

Категория: Видео, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: