Skip to content

Рейтинг університетів-2022 за показниками Scopus

Яна Коваль

На сайті Освіта.ua оприлюднений черговий щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. Детальніше розповість «Наше місто«.

Результати рейтингу ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До цієї бази також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з результатами рейтингу 2022 року найвищий індекс Гірша серед українських закладів вищої освіти має Київський національний університет ім. Шевченка. Цей університет очолив цьогорічний рейтинг.

Друге місце рейтингу Scopus має Харківський національний університет ім. Каразіна. Третє – Одеський національний університет ім. Мечникова.

Четверту сходинку рейтингу обійняв Львівський національний університет ім. Франка.

На п’ятому місці рейтингу найбільш цитованих освітніх закладів розташувався Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського».

Шосту сходинку рейтингу Scopus посів Чернівецький національний університет ім. Федьковича. Сумський державний університет обійняв сьому позицію рейтингу. Два львівські виші: Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького – цьогоріч розташувалися на восьмій і дев’ятій сходинках рейтингу.

Замикає першу десятку рейтингу університетів за показниками бази даних SciVerse Scopus Прикарпатський національний університет ім. Стефаника.

Нагадаємо, в Україні діє послуга Державна допомога малозабезпеченим сім’ям. Відповідно, соціальні виплати надаються малозабезпеченим сім’ям, які проживають в Україні та з поважних причин мають середньомісячний дохід менший від прожиткового мінімуму. Про те, як отримати державну фінансову допомогу для малозабезпечених родин — у матеріалі.

Категория: Новости Днепра, Украина

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: