Skip to content

Сьогодні не до свята: Органний зал у Дніпрі не відзначатиме ювілей

Дарина Сухонос

Сьогодні не до свята: Органний зал у Дніпрі не відзначатиме ювілей Новини Дніпра

У Дніпрі є унікальна будівля, аналогів якої немає навіть в Європі. 35 років тому на теренах музичної України і Дніпропетровщини зазвучали перші акорди нового німецького красеня — найвеличнішого з музичних інструментів — органу, повідомляє журналіст «Наше Місто. Афиша Днепра».

«Створений майстрами органобудівної фірми «Sauer «, цей опус 1985 став важливим елементом долі як мистецтва, так і митців. Сотні видатних музикантів різних поколінь, відомі і ексклюзивні твори композиторів різних епох, фестивалі і майстер-класи, органові резиденції… Так, це наш Будинок органної та камерної музики. І ми щасливі, що маємо честь дарувати своїм слухачам магію і чарівність кожного звуку ОРГАНУ. 12 тон, 2074 труби різного діаметру, 30 регістрів. Оркестр без оркестру!», — зазначає директор,художній керівник Дніпровського будинку органної і камерної музики Антон Чернета.

Непроста доля як самого інструменту, так і будівлі Брянської церкви, в якій він розташований.

«Про це ми писали й говорили багато. До непростої ситуації з будівлею додався ковід, а тепер війна… На засіданні Художньої Ради у лютому ми прийняли тоді рішення гучно відсвяткувати ювілей великим гала-концертом за участі як наших артистів, так і зірок з України та зарубіжжя. Але сьогодні не до свята. Сьогодні на кону життя нашої держави, її незалежність і авторитет на міжнародному рівні. Сьогодні на кону життя і долі людей. Проте, хоч і не маємо сьогодні можливості проводити концертну діяльність у звичайному режимі, ми продовжуємо вас радувати виступами наших артистів ONLINE, готуємо нові музичні проєкти, які обов’язково подаруємо після війни. Готуємо й благодійні концерти для переселенців і наших захисників», — каже він.

Категория: Афиша, Война, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: