Skip to content

Як отримати інсулін в умовах воєнного стану

 Для забеспечення нормальної роботи лікарень під час війни з росією Уряд прийняв зміни до програми медичних гарантій у 2022 році. Про це повідомляє «Наше місто».  Про зміни під час брифінгу повідомила директорка Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Наталія Будяк.

 Тепер медзаклади щомісяця отримуватимуть фіксовану суму коштів, які сплачуватиме Національна служба здоров’я України. Такі зміни будуть діяти на весь період воєнного стану на всій території. При цьому всі 47 препаратів інсуліну, включені до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за Програмою медичних гарантій, будуть повністю безоплатні на період дії воєнного стану.  Якщо пациієнти мають рецепт, вони  зможуть отримувати інсулін без доплати.   До того ж не потрібно створювати ані нових планів лікування, ані нових рецептів, якщо попередній ще не погашено.

Ще раніше було  дозволено в умовах воєнного стану отримувати інсулін за електроннимта паперовим рецептом. Таким чином, навіть під час перебоїв з електроенергією чи інтернетом, лікар має можливість виписати рецепт, а аптеки можуть його погасити. Зазначимо, що рецепт на інсулін виписує сімейний лікар, терапевт чи педіатр, з яким у пацієнта укладена декларація або ті лікарі, з яким декларації пацієнт не має,  чи ендокринолог.

Категория: Война, Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: