Skip to content

У Дніпропетровській області будують найскладнішу ділянку траси Н-31

У Дніпропетровській області будують найскладнішу ділянку траси Н-31

На Дніпропетровщині будівництво державної траси Н-31 триває і взимку. Над майбутніми шляхопроводами та тунелями працюють мостовики. На підходах до розв’язок дорожники влаштовують земляне полотно. Нову магістраль у київському напрямку зводять в обхід населених пунктів Дніпровського району. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов.

«На Дніпропетровщині рік за роком з’являються нові автошляхи. Наприкінці 2021-го автівки рушили першою об’їзною обласного центру – Південним обходом. Нині тривають роботи на Північному обході. У Дніпровському районі продовжується будівництво сучасної траси на Київ», – зазначив Володимир Орлов.

У Дніпропетровській області будують найскладнішу ділянку траси Н-31

Дорожню інфраструктуру розвивають за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Один із найголовніших проєктів – нова державна траса Н-31.

«Роботи тривають на останній, найважчій ділянці. Вона за каналом Дніпро-Донбас, довжиною 29,5 км, – сказав начальник Служби автодоріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев. – На цьому відрізку складне звивисте русло річки Оріль. А нова траса перетинається з місцевими дорогами. Шляхопроводи зводимо одночасно на декількох локаціях. Використовуємо найсучасніші технології мостового будівництва».

Над Оріллю прокладають естакаду. Підрядники вже установили риштування. Зараз монтують підмостки – з них і почнеться насування майбутньої прогонової будови.

 Поблизу села Єгорине зводять дворівневу розв’язку. Там уже все готово для улаштування гідроізоляції. Інший шляхопровід прокладають між Салівкою та Цибульківкою. Мостовики установили опорні частини. Зараз армують прогонову будову. Кажуть, бетонування планують на середину березня, коли потеплішає.

У Дніпропетровській області будують найскладнішу ділянку траси Н-31

Ще один міст буде через урочище Калитва, що неподалік від Китайгорода. Підрядники улаштували опори та змонтували балки. Нині працюють у місцях сполучення майбутнього шляхопроводу з насипом.

На цьому відрізку майбутньої траси передбачили і тунелі – для проїзду сільгосптехніки. Зараз у роботі – чотири такі споруди. Їх прокладають на території Царичанської громади.

Загальна довжина траси Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка, що проходитиме Дніпропетровщиною, – майже 60 км. В області вже готові майже 30 км нової автомагістралі.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: