Skip to content

«Велике будівництво»: у Нікополі зводять «з нуля» перший у місті басейн

У Нікополі будують сучасний спорткомплекс. Всередині облаштовують басейни для дорослих та дітей. Проєкт реалізують за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про це розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

«Розбудовуємо спортивну інфраструктуру Дніпропетровщини. У різних куточках області зводимо «з нуля» басейни, реконструюємо стадіони. Один із проєктів втілюємо у Нікополі», – зазначив Володимир Орлов.

Спорткомплекс у Нікополі зводять «з нуля» поруч із парком. На місці пустиря «виростає» стильна будівля.

«Важливо, що займатися плаванням тут зможуть і діти. А отже, виросте не один чемпіон, який представлятиме нашу країну на міжнародній арені», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Проєкт реалізують державним та обласним коштом. Його загальна вартість – 133 млн грн, додав Микола Лукашук.

«Для мене особисто буде великою радістю, коли в Нікополі з’явиться басейн. Містяни зможуть поплавати, оздоровитися, гарно провести дозвілля», – підкреслив народний депутат України Денис Герман.

У Нікополі ніколи не було басейну, розповіла місцева мешканка Ірина Пікус.

«Давно чекаємо на басейн. Особливо я – багатодітна мати. Малечі вже кортить поплавати. Сподіваюся, тут будуть секції для занять», – поділилася Ірина Пікус.

Спорткомплекс зводять за сучасними технологіямиенергозбереження. Вже готова цегляна «коробка» та покрівля над басейнами. На черзі – облаштування даху в адміністративній частині.

«Покрівлю робимо багатошаровою. Фасад буде вентильований. Все – для максимальної теплоізоляції», – розповів керівник підрядної організації Сергій Гавриленко.

«Начинка» споруди також буде сучасною. Вентиляція – зі спеціальною установкою, що підтримуватиме оптимальну температуру в приміщенні. Басейни оснастять фільтрами, що забезпечать постійне очищення води, сказавСергій Гавриленко.

Відвідувати спорткомплекс зможуть і люди з інвалідністю. Басейни оснастять підйомниками. Зроблять і зручні трибуни.

Триває благоустрій. Підрядники кладуть тротуарну плитку. Частину заасфальтують – для паркування авто.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: