Skip to content

Без бюрократії: у Дніпрі мешканцям передають земельні ділянки під наявними домоволодіннями у максимально швидкі строки

У Дніпрі земельні ділянки під наявними домоволодіннями передають мешканцям у максимально швидкі терміни. Для цього, за дорученням мера Бориса Філатова

У Дніпрі земельні ділянки під наявними домоволодіннями передають мешканцям у максимально швидкі терміни. Для цього, за дорученням мера Бориса Філатова, було створено процедуру розробки відповідних проєктів рішень міськради. Головний принцип – скорочення бюрократизму. У мерії опрацьовують документи протягом 30 днів. До цього така процедура могла тривати місяцями.

«Внесли зміни до регламенту міської ради та прибрали зайві бюрократичні елементи. Громадяни подають заяви до ЦНАПів. Там їх опрацьовують протягом місяця. Ці терміни суворо контролюються. Далі, якщо всі документи в порядку, людині повідомляють про готовність заяви до подальшої роботи. Після цього питання про передання земельної ділянки виноситься на розгляд сесії. Дніпро запровадив таку процедуру одним із перших у країні. Торік 865 мешканців отримали у власність земельні ділянки за фактичним розміщенням житлових будинків, господарських будівель і споруд», – розповів під час брифінгу начальник відділу інформації та моніторингу земель управління земельних відносин Володимир Маслюк.

Окрім того, полегшено процедуру проходження проєктів рішень щодо передання у власність земельних ділянок для ведення садівництва та для будівництва гаражів.

«Це відбулось завдяки змінам у законі «Про регулювання містобудівної діяльності» – виключено ст. 40 стосовно пайової участі на розвиток міської інфраструктури. Тобто замовники звільняються від відповідної сплати до міського бюджету», – додав Володимир Маслюк.

У Дніпрі земельні ділянки під наявними домоволодіннями передають мешканцям у максимально швидкі терміни. Для цього, за дорученням мера Бориса Філатова

Торік 78 дніпрян отримали у власність земельні ділянки для будівництва та обслуговування гаражів; 81 особа – для ведення садівництва та 484 – для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: