Skip to content

Обласний перинатальний центр запустив чат-бота для породіль

Обласний перинатальний центр запустив чат-бота для породіль

На телеграм-каналі Дніпропетровського обласного перинатального центру запрацював чат-бот. Віртуальний помічник відповідає на найрозповсюдженіші питання породіль про грудне вигодовування.

Обласний перинатальний центр запустив чат-бота для породіль

—  Материнське молоко – унікальний продукт для малюка. Жодні сучасні технології не можуть повторити його склад, бо там є елементи плазми матері і клітини дитини, — констатує Раїса Захарченко, завідувачка регіонального методичного моніторингового центру з підтримки грудного вигодовування. – Прикладання малюка до грудей гарантує йому імунітет і убезпечує від багатьох хвороб, зокрема  шлунково-кишкового тракту, дихальних шляхів, інфекційних захворювань. Але це не проста процедура і бажання матері часом буває замало, щоб дитина могла отримувати цей природній нектар.  Їй насамперед потрібна підтримка близьких людей і часом консультації фахівців.   Тому у нас є спеціальні програми допомоги породіллям. Поки мати з дитиною перебувають у пологовому будинку проблем немає, до їх послуг лікар-неонатолог, акушер-гінеколог, психолог, медсестра. Допоможуть і проконсультують. Вдома складніше. Жінки починають самі шукати відповіді на запитання в інтернеті, а вони не завжди раціональні. Тому чат-бот, створений у нашому центрі є для них справжньою паличкою-виручалочкою.

Обласний перинатальний центр запустив чат-бота для породіль

Ідею по створенню чат-боту запропонував айтішник Андрій Сабанський. Після пологів у його дружини Марини виникли проблеми з грудним вигодовуванням. Перинатальний психолог Діана Гончаренко детально розповіла як справитись з проблемою . На другу консультацію Андрій прийшов з записником, а на третю з диктофоном. Молода родина справилась з проблемою І тоді Андрій запропонував створити чат-бот, щоб допомогти іншим родинам. Фахівці перинатального центру зібрали найважливіші питання,  які виникають у породіль, таким чином створивши відповідну базу. І чат-бот запрацював.

Обласний перинатальний центр запустив чат-бота для породіль

— Штучний інтелект готовий відповісти на півтори сотні питань – як годувати дитину, зберігати молоко, як правильно харчуватися та чи займатися спортом, — розповідає Людмила Падалко, генеральна директорка закладу. — Перелічені й симптоми у малюка, за яких обов’язково слід викликати швидку. Породіллі можуть отримати підказку в будь-який час доби та день тижня. Це перший такий онлайн-помічника в Україні. Він щойно почав роботу, а нашим досвідом вже зацікавилися колеги із інших регіонів. Рекомендуємо користуватися новинкою і сімейним лікарям та радити його своїм пацієнткам.

Обласний перинатальний центр запустив чат-бота для породіль

Аби скористатися чат-ботом, потрібно скачати на телефон застосунок Telegram. Далі – кілька варіантів:   у пошуку Telegram ввести @motherVA_bot  перейти за посиланням https://t.me/motherVA_bot.,  скористатися QR-кодом, який розміщений на наліпках у перинатальному центрі.

Ніка Богданова

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: