Skip to content

В СШ № 142 Дніпра День Землі і Всесвітній день водних ресурсів відсвяткували цікавими експериментами

Евгентий Гольдман

Евгентий Гольдман

З нагоди Дня Землі і Всесвітнього дня водних ресурсів у спеціалізованій середній загальноосвітній школі № 142 еколого-економічного профілю ДМР пройшов унікальний захід під назвою «Будь здоровим, як Земля і багатим, як вода». Про це кореспондент «НМ» повідомляє з місця подій.

У цей день школярів очікували тематичні локації з експериментами з водою, різноманітними майстер-класами, дитячими малюнками. Експерименти викликали величезний інтерес з боку наймолодших учнів. За інформацію про властивості води вишикувалась справжня черга.

В іншій частині залу дітям запропонували власними руками посадити квітку. До збільшення кількості зелених насаджень залюбки приєдналися дівчата.

Ще одна локація показувала дітям, що цікавого, а головне, корисного можна зробити із, здавалося б, непотрібних речей, які щоденно забруднюють Світовий Океан. На прикладі тримачів для смартфону з банки від шампуню чи нессесера для дрібничок з пластикової пляшки дітям показали, наскільки важлива переробка сміття.

Детальніше про ідею свята розповіла в.о директора школи Людмила Хмеленко:

«Ідею заходу запропонували діти. Кожна локація і кожен елемент — ініціатива учнів. Робота з учнями з приводу охорони навколишнього середовища починається з перших класів і вдосконалюється з кожним роком. Найменші діти навчаються через казку, де на прикладі фантастичних героїв їм роз’яснюють складні теми. У старшій школі діти навчаються самостійно знаходити рішення екологічних проблем».

В актовій залі на дітей чекала презентація від агітаційної групи «Земляни». Учасники закликали до патріотизму та любові до рідного краю та показали, наскільки сильно природа Дніпропетровщини страждає від техногенної діяльності.

Захід органічно доповнило плавання. Танці з м’ячем, що символізує Землю, вразив усіх присутніх.

Для учнів молодших класів старшокласники написали казку про нові пригоди Червоної Шапочки. Героїня казки очищує ліс від сміття та бруду, відносячи його до переробного заводу.

На засіданні круглого столу діти підняли досить гостре питання забрудненості місцевих водойм, що страждають від відпочиваючих.

Закінчився захід захистом наукових робіт із ліквідації забруднень місцевих водойм. Учні старшої школи висловили свою точку зору щодо поліпшення екології Дніпропетровщини та розповіли про доступні та ефективні засоби боротьби із забрудненням.

Читайте также:

Почему закрылся Планетарий в Днепре

Мощные магнитные бури накрыли Днепр: сколько продлится солнечная атака

Что ждет Днепр после выборов – неожиданный прогноз астролога

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: