Skip to content

Чи можна змінити дату виплати пенсії для дніпрян

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

Чи можна змінити дату виплати пенсії. Новости Днепра

«Вашу газету виписую давно і читаю з інтересом. Вдячна редакції за публікацію консультацій фахівців на пенсійні теми. Тож скористаюсь можливістю, аби спитати, чи можна змінити дату отримання пенсії. Зараз я її одержую пенсію 20-го числа, а дуже б хотіла до 10-го, так мені було б зручніше оплачувати житлово-комунальні послуги.

Світлана Пасічник, Дніпро».

— Шановна пані Світлано, відповідно до статті 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсія виплачується щомісяця не пізніше 25-го числа місяця, за який виплачується, за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, що здійснюють її виплату і доставку, або через установи банків у порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України.

Згідно з дорученням Президента України від 16.07.1997 №1-14/488 право першочергової виплати пенсій мають інваліди війни, учасники бойових дій та члени сімей загиблих.

Розподіл потреби в коштах на виплату пенсій проводиться з дотриманням рівномірного навантаження і розподілу грошових коштів протягом всього виплатного періоду.

Відповідно до частини II п. 2.1. «Інструкції про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв’язку», затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України, Міністерства праці та соціальної політики України 28.04.2009 №464/156 та постановою правління Пенсійного фонду України 28.04.2009 №314-1, з метою рівномірної виплати пенсій виплатні об’єкти поштового зв’язку складають графіки за кожною дільницею та погоджують з органами Пенсійного фонду.

Пенсійний фонд України з 1 січня 2009 року централізовано для пенсіонерів, які одержують пенсії через установи банків, встановив дати їхніх виплат пропорційно, з урахуванням бюджетного навантаження, пільгової категорії та рівномірного розподілу контингенту.

Для пенсій, по яких не встановлені з 1 січня 2009 року дати виплати, а також для тих, які призначаються вперше, дати у відділеннях поштового зв’язку для доставки додому визначаються відповідно до графіків виплати пенсій. Для виплати через установи банків дати встановлюються у період з 4-го по 25-ше число місяця зі збереженням черговості для визначення дат виплати та з урахуванням лімітів фінансування.

Дати виплати пенсій, встановлені на січень 2009 року, не підлягають перегляду у зв’язку зі зверненнями пенсіонерів, крім тих , хто згідно з дорученням Президента України від 16.07.1997 №1-14/488 має право першочергової виплати пенсій.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: