20 відсотків — саме стільки додала в ціні за рік паска. Таку інформацію розмістив на своїй сторінці у мережі Фейсбук Олексій Дорошенко, голова Асоціації постачальників торговельних мереж.
Спеціалісти взяли середній домашній рецепт святкової випічки, що на виході має 2,1 кг. Пшеничне борошно вищого ґатунку, яйця, вершкове масло, цукор, молоко, родзинки, дріжджі, ванільний цукор, сіль та декор – ціни на ці продукти і порівнювали експерти.
Кілограм борошна подорожчав на 30 копійок, яйця на 7 гривень, масло на 10, молоко на 2,20, родзинки на гривню, дріжджі на 20 копійок, сіль, цукор ванільний і прикраси на 40 копійок і лише цукор подешевшав на 60 копійок. Але останнє не робить тут погоди.
Отож, ціна домашньої паски виросла на 20 гривень за рік, або на 20 відсотків: була 100, стала 120 грн. Смачної паски вам і світлого Великодня!
Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра
Метки: Пасха, Пасха в Днепре