За даними Державної служби статистики України, порівняно з минулим роком вартість олів’є зросла на чверть.
Головні складові стандартної каструлі олів’є станом на 21 грудня минулого року коштували:
— картопля – 4,9 грн за кіло (2,9 грн за 600 г);
— морква – 3,9 грн/ кг (1 грн/250 г );
— цибуля – 4,2 грн/кг (80 коп./200 г);
— варена ковбаса – 59,8 грн/кг (35,8 грн/600 г);
— яйця – 19,5 грн/дес. (9,7 грн/5 шт.);
— солоно-мариновані огірки – 15,3 грн/500г;
— зелений горошок – 21,2 грн/420 г;
— майонез – 14,3 грн/270 г.
Тобто майже цілих три кіло новорічного щастя без панських витребеньок на кшталт артишоків, перепелиних яєць та ракових шийок обходилося нам у 101 грн.
Перерахунок за підсумками року, що минає, такий:
-картопля – 5,8 грн/кг (3,5 грн/600 г);
— морква – 6,4 грн/кг (1,6 грн/250 г);
— цибуля – 5 грн/кг (1 грн/ 200 г);
— варена ковбаса – 74,8 грн/кг (44,9 грн/600 г);
— яйця – 23,8 грн/дес. (11,9 грн/5 шт.);
— солоні огірки – 24,3 грн/500 г,;
— горошок – 23,6 грн/420 г;
— найдешевший майонез – 16,7 грн/270 г.
Та сама каструля, той самий салат, а грошей треба більше аж на 26 відсотків — 127,5 грн. Смачного!
Оксана Гречана
Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра
Метки: Новый Год