Skip to content

Міський голова Дніпра привітав одного з ветеранів із Днем перемоги над нацизмом

Марианна Стец

Марианна Стец

Сьогодні, у 72-гу річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, міський голова Дніпра Борис Філатов завітав додому до 90-річного Петра Горба

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

Мер привітав ветерана зі святом Перемоги й передав йому цінний подарунок.

— Вітаю зі священним святом Перемоги. Дякую Вам за Вас і Вашу родину. Дай вам бог здоров’я, щоб і наступного року Ви приймали нас у гості, – сказав Борис Філатов.

На війну Петро Горб пішов 15-річним хлопцем. Служив у партизанському загоні Широківського району, що в Дніпропетровській області. Петро Захарович пам’ятає кожен свій бій у Другій світовій. Найжаданішу звістку про перемогу ветеран отримав у потягу. Він і досі згадує, як тоді, без радіо й телефонів, люди передавали одне одному цю радісно новину.

— Розмови пішли, і всі закричали: «Ура! Ура!». Весь народ кричав. А вже потім, після війни, я пішов працювати на коксохімічний завод. Був помічником машиніста, потім машиністом турбогазодувки. Перепробував ледь не всі професії на заводі, навіть диспетчером був, – згадує Петро Горб.

Трудовий шлях Петра Захаровича вражає – на пенсію він вийшов аж у 80 років. Каже: особливого секрету не має, просто його завжди запрошували працювати і він не відмовляв. Нині Петро Захарович активно стежить за подіями на сході сучасної України. Упевнений: залишатися байдужим до цього ніхто не має права. І, як і 72 роки тому, він чекає, коли до рідної країни знову повернеться мир.

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: