Skip to content

Борис Філатов перевірив новий «розумний» зупинковий комплекс, встановлений на набережній

Марианна Стец

Марианна Стец

У Дніпрі на набережній, в районі цирку з’явилася вже третя зупинка нового покоління. Поки що вона працює в тестовому режимі. 9 травня міський Борис Філатов перевірив, наскільки комфортно тут чекати громадський транспорт.

Загальна вартість зупинкового комплексу сягає 15 тис. доларів США. Однак з міського бюджету на нього не витратили жодної копійки.

— Це інвестиційний кейс, який ми пропонуватимемо підприємцям, щоб вони вкладали кошти у розвиток міської інфраструктури. Ми розробляємо саму процедуру й те, яким чином пропонуватимемо робити зупинки більш простого дизайну без торговельної точки. Простіше кажучи: якщо підприємець бере одну таку зупинку в оренду, то має зробити ще п’ять в інших місцях, – розповів Борис Філатов.

Зупинковий комплекс сконструювали з урахуванням усіх попередніх зауважень. У ньому більше місця для пасажирів. Задня стінка зупинки опущена нижче, щоб захищати від вітру та води. Також на даху встановлені відливи для води, а перед спорудою, на проїжджій частині, нанесли спеціальну розмітку жовтого кольору. На зупинці працюватиме Wi-Fi, зарядна станція для гаджетів, обігрівач UFO з антивандальним захистом, електроні табло та годинник, а також термометр і розклад руху транспорту. Комплекс обладнаний кнопкою виклику поліції та відеоспостереженням. Враховані й потреби людей із вадами зору – на зупинці викладено спеціальну тротуарну плитку, яка допомагає орієнтуватися. Перед комплексом також є сміттєвий контейнер, який може виконувати функцію відбійника. У разі аварії захистити людей зможуть і додаткові три стовпчики.

Найближчим часом такі сучасні зупинки планують встановити по обидва боки дороги біля готелю «Дніпропетровськ». Нагадаємо, перші «розумні» зупинкові комплекси в Дніпрі взимку відкрили на житловому масиві Перемога.

Фото Антона Павлюкова

   

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: