Skip to content

1,7 мільйонів коропів, товстолобиків та білих амурів очищуватимуть Дніпро

Юлия Мухина

Юлия Мухина

1,7 мільйонів коропів, товстолобиків та білих амурів цьогоріч випустять до Дніпра. Мальки очищуватимуть головну артерію області – вони харчуються зеленими водоростями, таким чином фільтрують воду. Програму відновлення біологічного режиму річки ДніпроОДА запустила у 2016-му. Зарибнення проводитимуть щороку, загалом випустять до Дніпра 9 мільйонів мальків.

«Щороку Дніпро потерпає від засилля водоростей. Щоб вирішити цю проблему, впроваджуємо Програму відновлення біологічного режиму Дніпра. Науковці підрахували: для очищення річки знадобиться 9 мільйонів мальків, які харчуються водоростями. Зариблення почали минулоріч – восени до води відправилися 1,2 мільйони рибин. У 2017-му випустимо до Дніпра ще 1,7 мільйони коропів, товстолобиків та білих амурів», — розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Мальків придбають через систему електронних закупівель Prozorro. Департамент екології та природних ресурсів ДніпроОДА вже оголосив тендер.

«Водорості вповільнюють швидкість течії. Результат – застій води та погіршення її властивостей. Зариблення дозволяє з мінімальними витратами ефективно боротися із цією проблемою, — розповів директор департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслан Стрілець. – Рибу до Дніпра випустимо восени. Це найсприятливіша пора для мальків, аби вони змогли вижити у річці та підрости».

За Програмою відновлення біологічного режиму річки, 9 мільйонів мальків у Дніпро випустять до 2025-го.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: