Skip to content

У Дніпрі визначили найважливіші спортивні досягнення року

Анна Заикина

Анна Заикина

16 лютого у Будинку Пчелкина пройшла VIII церемонія щорічного конкурсу «Найкращі спортивні досягнення Дніпра – 2016». Переможців обирали у 13 номінаціях.

Номінантів відбирала комісія, що складалася зі спортивних тренерів, діячів галузі, директорів спортивних шкіл та спортивних журналістів. Остаточно переможців називали зі сцени прямо під час церемонії. Спортсмени та спортивні діячі, представники влади та бізнесу нагороджували переможців кришталевими статуетками та дипломами.

У номінаціях «Спортсмен року» та «Спортсменка року» перемогли Богдан Нікішин, чемпіон світу з фехтування, та Анастасія Коженкова, заслужений майстер спорту України з академічного веслування. Серед спортсменів-паралімпійців відзначили Дениса Дуброва, чемпіона світу та Європи з плавання. Кращим тренером року, «другим батьком» для спортсменів назвали Віталія Харламова, співзасновника та тренера СК «Тайфу-Дзюдо». Учителем фізкультури року став Євген Федоренко (НВО №28). Перемогу в номінації «Лідер спорту ветеранів» отримав Михайло Шевченко, чемпіон Європи з веслування на байдарках та каное.

Команду баскетбольного клубу «Дніпро» назвали кращою командою року. Серед 30 спортивних шкіл міста відзначили спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву №5. Спортивною федерацією року стала Дніпровська міська федерація легкої атлетики.

У номінації «Подія року» переміг Dnipro Eco Marathon, що відбувся 25 вересня 2016 року. Захід було організовано на високому рівні, було залучено грандіозну кількість учасників, і завдяки цьому Дніпро отримав право провести Всеукраїнський Еко Марафон, що стане відбірковим туром для міжнародних змагань. Змаганням року став Відкритий чемпіонат Європи з воднолижного спорту, на якому було встановлено два світові рекорди.

На церемонії відзначили й діяча, що зробив значний внесок у розвиток спортивної галузі у Дніпрі. Меценатом року став Олександр Петровський, президент міжнародного благодійного фонду «Солідарність». Номінацією «Спеціальний приз» відзначили відкриття спортивної арени “OLIMPIA+”, що відбулося у вересні 2016 року.

Євген Федоренко, учитель фізкультури року, розповів:

— Нагорода для мене — це визнання того, що цінують мене, цінують роботу учителя взагалі. Зазвичай нам приділяють мало уваги у пресі, а дипломи роздають на педраді. Це рідкість, щоб нашу діяльність відзначали так красиво, помпезно. Звісно, така нагорода дає поштовх для подальної діяльності. У мене багато задумів. Головний — створити спортивний клуб при школі, у якому можна було б об’єднати дітей із прилеглих районів та допомагати їм активніше працювати над собою.

Захід і справді відбувся дуже урочисто, а кількість номінантів, рівень їх спортивних досягнень зайвий раз доводить, що Дніпро має усі шанси стати спортивною столицею України.

Анна Заікіна

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: