Skip to content

У Дніпрі відкрилася виставка дитячих малюнків «Лист у Різдвяну казку» (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

У Будинку мистецтв відкрилася традиційна виставка дитячих малюнків «Лист у Різдвяну казку»

Експозиція відкриває цілий цикл святкових новорічних заходів у Дніпровському Будинку мистецтв. На ній можна побачити 168 малюнків на новорічні і різдвяні теми 142 юних талановитих художників. Яскраві творчі роботи представили учасники від 5 до 16 років – вихованці 13 дитячих колективів: студій і гуртків образотворчого мистецтва закладів культури міста, клубів школярів та образотворчих класів шкіл естетичного виховання.

— Ця виставка настільки підіймає настрій, що на деякий час забуваєш про буденні проблеми, — зізнається директор Будинку мистецтв Валентина Слобода. — Діти вірять у новорічні дива, діляться цією вірою у своїх малюнках. В кожної дитини — своя мрія. Хтось хоче у подарунок кошеня, хтось — відправитися на Північний полюс і побачити справжнього білого ведмідя. А дехто мріє познайомитися із доброю феєю Зимонькою. Усі роботи виконані у яскравих, переважно теплих кольорах. Радує те, що з кожним роком вони стають більш оригінальними. Якщо раніше діти приносили одноманітні малюнки, то тепер вони частіше зображують свою сім’ю та рідний дім.

Роботи юних художників виконані у різних жанрах: живопис, графіка та аплікація. Свої мрії та емоції діти виражають за допомогою різних фарб, кольорових олівців та навіть ручок.

Восьмирічна вихованка студії образотворчого мистецтва “Дивограй”, учениця 76-ї школи Ганна Гріщенко не лише малює, але й відвідує студію дитячої анімації.

— Я намалювала дівчаток, які обмінюються різдвяними подарунками, — пояснює школярка, підходячи до своєї роботи. — Поряд зобразила маму і тата. А над ними усіма — янгола, що їх благословляє.

Одинадцятирічна Діана Сичова відвідує гурток образотворчого мистецтва Центру позашкільної роботи № 1 вже третій рік.

— Моя робота називається “Балерина”, — розповідає дівчинка. — Я намалювала дівчину-зиму. Взагалі мене найбільше надихають різні пори року. Кожна з них по-своєму гарна.

Під час урочистого відкриття виставки для її учасників із святковими піснями виступили молоді вокальні колективи міста — “мешканці” Мистецького кварталу. Різдвяного настрою гостям додав перегляд мультфільму нашого земляка, члена Національної спілки кінематографістів України Степана Коваля “Щедрик”.

Виставка буде експонуватися до 17 січня 2017 року.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: