Skip to content

Благодійна акція для Дніпровського слідчого ізолятора

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

 

У День Святого Миколая, під патронатом народного депутата України Андрія Денисенка, з метою проведення патріотично-виховної роботи з дітьми, які з різних причин потрапили в складну життєву ситуацію, була організована благодійна акція. Депутати, громадські діячі, представники муніципальної поліції відвідали Дніпровський слідчий ізолятор №4.

З собою принесли багато смачних подарунків.

« Сьогодні таке велике, радісне свято Святителя Миколая. Він був надзвичайно добрим. Своїм життям і прикладом привів дуже багато людей, і навіть великих грішників до спасіння. Людині властиво помилятися, але треба щиро вірити, що земна доля таких людей стане краще. Головне пам`ятати — змінивши образ мислення – зміниш своє життя!», з такою промовою на початку свята звернувся до хлопців, які перебувають в Дніпровському слідчому ізоляторі №4, Протоієрей Ярослав викладач Дніпровської духовної семінарії УПЦ КП.

Хлопці уважно слухали святого отця, поодинокі посмішки змінилися на тишу. До підлітків, які не з чуток знають про «доросле» життя, звернулася Катерина Гопайца , депутат Шевченківської районної ради.

«В зимку ми відзначаємо це світле і радісне свято, яке люблять дорослі і діти. Воно приходить у нашісерця, як добра зимоваказка й даруєвіру в здійсненнянайзаповітнішихмрій, надихає на добрісправи й милосердя до інших. Вітаємо всіх з цим чудовим радісним святом! І хочемо подарувати вам смачні подарунки».

Аби настрій підлітків, які чикають на рішення суду став більш яскравим та святковим – дорослі не тільки вітали та дарували подарунки. Відверте дружнє спілкування – те, чого так не вистачало підліткам. Тому за розмовою провели не одну годину.

«Так повелося, щосаме перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чогобільше. Сподіваємось, що добрих вчинків в вашому житті буде набагато більше! І віримо , що СвятийМиколайпринесе в кожне маленьке серце — щастя, здоров’я, мир, спокій, та благополуччя! Ми ж, дорослі, подбаємо, щобце свято залишилоприємнузгадку в ваших душах, посіяло зерно любові до ближнього, поваги до майбутнього. Світлоїрадості та веселого свята всім вам!» – додала Надії Святун, помічник – консультант на громадських засадах народного депутата  Андрія Денисенка.

Підлітки поспілкувалися і з муніципальними поліцейськими. Показали їм свої кімнати, спортивний зал. Зазначили те, що дотримуються дисципліни та порядку. І дуже шкодують про здіяні помилки.

« Зараз ви всі знаходитесь тільки на початку життєвого шляху. І попереду велике життя, і тільки від вас самих залежить яким воно буде! Змінюйте мислення, більше читайте, розвивайтеся. Зробіть так щоб вами пишалося не тільки суспільство, а й в першу чергу ви самі та ваші батьки!» — висловив свою думку Володимир Шебанов-заступник директора КП «Муніципальна поліція» Дніпровської міської ради.

До розмови приєдналася Надія Святун: «Я проходила практику в СІЗО десьпівтора року загалом. За цей час працювала з тридцятьмадітьми. З усіма ними я на даний момент спілкуюсь і трохи знаю про те, як склалось в них життя. 28 з них вжевийшли на свободу. І лише одна дитина з цих 28- ми  зновсіла за грати…  Я б хотіла зараз привести цюпросту статистику (з 28- ми  один) людям, якіпереконували мене, щовсіцідіти не вартіуваги, щовсі вони зновсядуть, щоїмніхто не допоможе… Ви знаєте, я згодна з одним. Я не допомогладітямзмінитись. Я просто повірила в них і дала їм свою підтримку. А як житидалі вони вирішувалисамі.»

Таким був цей святковий день. В подальшому організатори сподіваються на постійний контакт зДніпровським слідчим ізолятором №4.

Дякуємо за організацію благодійної акції :

— Народному депутату України — Андрію Денисенко;

— Помічнику – консультанту на громадських засадах народного депутата Денисенка А.С. – Надії Святун;

— Депутату Шевченківській районної у місті Дніпро ради – Катерині Гопайца;

— КП « Муніципальна поліція» Дніпровської міської ради.

Окрема вдячність:

— Викладачу Дніпровської духовної семінарії УПЦ КП — Протоієрею Ярославу.

— Управлінню Державної Пенітенціарно їслужби України в Дніпропетровській області.

 

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: