Skip to content

У Дніпрі відкрилася виставка «Різдвяна зірка» (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

На другому поверсі музею «Літературне Придніпров’я» відкрилася щорічна виставка дитячих робіт «Різдвяна зірка»

Її учасниками є вихованці художніх шкіл № 1 та № 2, школи української культури і мистецтв імені Олеся Гончара, школи мистецтв № 4 ім. Б. Гмирі, музичних шкіл № 7 і № 9 та клубу «Веселка». 204 творчі роботи авторів від 8 до 14 років присвячені новорічним святам. Вони виконані в різних техніках за номінаціями: живопис, графіка та декоративне мистецтво.

Яскраві дитячі малюнки дарують святковий настрій і чудову нагоду поринути у світ дитинства. А майже у центрі виставкової зали розташувалася справжня ялинка з новорічним ароматом.

Юних авторів привітав заступник міського голови Олександр Шикуленко.

– Експозиція відкривається вже увосьме, – зазначив він. – Ми дуже вдячні керівництву музею за можливість проводити тут виставку. Для кожного художника важливо, щоб його роботи бачили та оцінювали інші люди. В роботах дітей є те, чого немає в роботах дорослих. Це, перш за все, щирість та наївність. Хтось із них стане у майбутньому художником, хтось — ні. Але одна з перших виставок запам’ятається назавжди.

На урочистому відкритті виставки прозвучали музичні твори на новорічні та різдвяні теми у виконанні учнів дитячих музичних шкіл № 3 і № 10, дитячої школи мистецтв № 4 ім. Бориса Гмирі.

Експозицію «Різдвяна зірка» можна буде побачити до 19 січня 2017 року. У рамках виставки будуть представлені майстер-класи з орігамі та музичні і літературні заходи для дітей.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: