Skip to content

З 25 листопада по 10 грудня на Дніпропетровщині пройде акція «16 днів проти насильства»

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b5Дебати серед студентів, семінари для школярів, конкурс дитячих малюнків, фотовиставка. Дніпропетровщина, як і вся Україна, приєднається до всесвітньої акції «16 днів проти насильства». З 25 листопада по 10 грудня в області влаштують з десяток різноманітних заходів, аби привернути увагу до проблем домашнього насильства, жорстокого ставлення до дітей та торгівлі людьми.

Про це повідомила радник голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай.

«16 днів проти насильства» — це міжнародна акція, яка проходить у демократичних країнах світу. До неї приєднається разом з Україною й наша область. Організуємо насичену програму — від конкурсу дитячих малюнків до великого форуму. Все, аби наголосити: проблема насильства в Україні актуальна, і ми маємо спільними зусиллями її вирішувати», — сказала Ірина Грицай.

На Дніпропетровщині влаштують дебати серед студентів на тему прав людини. З цієї ж теми проведуть семінари для школярів. Організують фотовиставку та конкурс дитячих малюнків.

Про насильство в сім’ї та як його подолати говоритимуть на круглому столі в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. На ньому зберуться представники Мін’юсту, пенітенціарної служби, департаменту соцполітики ОДА, науковці.

«Ще ми організуємо зустріч студентів з Марією Берлінською – учасницею АТО, керівницею аеророзвідки, засновницею проекту «Таємний батальйон». Марія ініціювала наказ Міноборони, який дав можливість жінкам обіймати додатково понад 60 військових посад у Збройних силах України. Вона поділиться досвідом щодо боротьби за права жінок», — зазначила Ірина Грицай.

Акцію «16 днів проти насильства» започаткували у 1991 році. Вона проходить щорічно з 25 листопада по 10 грудня у більш ніж 100 країнах світу. Україна приєдналася до ініціативи у 2001 році. Організатори акції прагнуть привернути увагу до проблеми насильства та сприяти його подоланню.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: