Skip to content

Німеччина поглиблює співробітництво задля розвитку з Україною

Юлия Мухина

Юлия Мухина

regierungsverhandlungenНімеччина підтвердила свою підтримку курсу уряду України на реформування й модернізацію і погодилася надати Україні 72 мільйони євро на реалізацію нових проектів зі співпраці.

Узгоджені нові проекти слугують, зокрема, облаштуванню житла для внутрішньо переміщених осіб в Україні, для чого Федеральний уряд надає 20 мільйонів євро. Крім того, передбачене консультування українських територіальних громад з питань створення енергетичного менеджменту та реалізації заходів з енергоефективності з метою зниження споживання електроенергії, а тим самим і енерговитрат громад. До того ж, у рамках відповідного проекту має бути профінансована модернізація трансформаторних підстанцій у розмірі 33 мільйонів євро з метою скорочення втрат електроенергії.

Ці заходи є продовженням проектів, розпочатих у минулому році з метою покращення інфраструктури, наприклад, забезпечення водопостачання для населення Маріуполя та прилеглих до нього територій. Крім того, через співробітництво задля розвитку Німеччина підтримує Україну і в питаннях децентралізації та модернізації управління.

Так, наприклад, органам управління в Україні надаватиметься консультативна допомога в покращенні менеджменту бюджетних коштів з метою його наближення до стандартів ЄС. Також міським громадам буде надано підтримку в модернізації їхніх міських систем управління.

Ці рішення були прийняті 3 і 4 листопада у Федеральному міністерстві економічного співробітництва і розвитку в Берліні, де відбулися цьогорічні переговори між урядами Федеративної Республіки Німеччина й України з питань співробітництва задля розвитку.

Німецьку сторону на переговорах очолював пан Андреас Ґіс, директор департаменту співпраці з країнами світу у Федеральному міністерстві економічного співробітництва й розвитку, українську сторону – пан Максим Нефьодов, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Проекти, щодо яких надано згоду на фінансування, будуть реалізовані німецькими організаціями-виконавцями – Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та Банком розвитку KfW — спільно з українськими організаціями-партнерами. З 2014 року Федеральне міністерство економічного співробітництва і розвитку надало Україні з коштів, передбачених на двосторонню співпрацю задля розвитку, загалом 325 мільйонів євро на реалізацію нових проектів із співпраці.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: