Skip to content

У Дніпрі вперше відбудеться виставка робіт Марії Примаченко

Марианна Стец

Марианна Стец

11 листопада в Музеї українського живопису відкриється експозиція «Марія Примаченко. Фантастична реальність» присвячена 80-річчю початку виставкової діяльності художниці

prima4enko

Марія Примаченко – видатна українська народна художниця, представниця «наївного мистецтва», лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка. Її роботи добре знають і цінують не лише в Україні, але й в усьому світі. Так, 2009 рік за рішенням ЮНЕСКО був оголошений роком Марії Примаченко.

Експозиція відкриється в рамках програми Бориса Філатова «Дніпро – культурна столиця».

%d1%88%d0%b8%d0%ba%d1%83%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-3– Ця виставка – дуже знакова для нашого міста. Ми зробили все можливе, щоб гідно її організувати. Крім того, роботи цієї художниці дуже цінні, коштують дорого, тому ми забезпечили цілодобову охорону, – зазначає заступник міського голови Александр Шикуленко.

Тут можна буде побачити сто робіт майстрині, які були створені в період з 1936-го по 1987 рік. Картини демонструють її творчість у ретроспекції.

%d0%b3%d0%b5%d0%bb%d1%8c%d1%84%d0%b5%d1%80-1– Марія Примаченко – це фігура світового масштабу, – говорить керівник художньої ради при міському голові Григорій Гельфер. – Її живопис дуже цікавий. Однак розповідати про картини не варто. На них треба дивитись, адже вони відображають унікальний погляд художниці на світ.

Виставка триватиме до 22 грудня. З ініціативи міської ради для учасників АТО та членів їхніх сімей, інвалідів, дітей соціально незахищених категорій та груп школярів експозицію можна буде відвідати безкоштовно. Додаткова інформація – на сайті музею, у соціальній мережі «Фейсбук» та за телефоном: 32-04-31.

Маріанна Стець

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: