Skip to content

Олег Біліченко: «Хлопців, яких зараз призивають на строкову службу, не відправлятимуть в АТО» (ФОТО)

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

У Дніпропетровській області триває осінній призов. Протягом жовтня та листопада на строкову службу до лав Збройних Сил України та Національної гвардії планують призвати 1500 осіб. Наразі вже набрано 450 осіб.

unnamed-2

Про це на прес-конференції 18 жовтня повідомив військовий комісар Дніпропетровського обласного військового комісаріату (далі – ОВК) Олег Біліченко.

Він запевнив, що строковиків осіннього призову не відправлятимуть в зону АТО.

unnamed-3-Жоден з цих хлопців не проходитиме службу в зоні АТО, згідно з указом Президента України. В АТО служать тільки контрактники та особовий склад, який був мобілізований, – сказав Олег Біліченко.

За словами військових, нині у лавах Збройних Сил України та Національної гвардії достатньо контрактників, які проходять службу в зоні АТО. Їхня зарплатня стартує від семи тисяч гривень.

Термін строкової служби складає півтора року для людей без вищої освіти. Ті, хто її має, служать один рік. Від призову звільняються особи, непридатні до служби за станом здоров’я, чоловіки старші 27 років, ті, хто виконав свій військовий обов’язок, проходячи службу у військовому резерві. Також не проходять строкову службу чоловіки, близький родич яких загинув під час виконання військового обов’язку, особи, які пройшли службу в інших державах (до набуття громадянства України), вчинили кримінальне правопорушення чи мають непогашену судимість, отримали після навчання звання молодшого лейтенанта.

За ухилення від служби передбачені адміністративна (штраф у розмірі від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів) та кримінальна відповідальність (обмеження волі на строк до трьох років).
Заступник військового комісара Дніпропетровського ОВК Сергій Полуциган зазначив, що люди, які роками не з’являлися у військкомат, можуть мати проблеми з військовим обліком та працевлаштуванням.

unnamed-5-Такі люди часто приходять до нас і вимагають, щоб їхні документи швидко впорядкували. Проте це не робиться швидко. Ми хочемо попередити усіх громадян призовного віку, що зараз у військкоматах у повному обсязі працюють медичні та призовні комісії. Ми наразі призиваємо менше 10% тієї кількості, яку маємо. Тому всі, в кого є проблеми в облікових докум ентах, приходьте і вирішуйте їх, – сказав Сергій Полуциган.

Ті, хто вже відслужив, кажуть, що жодних проблем у них не виникало, а після служби навіть змінилися світогляд та плани.

-Моя служба пройшла добре. Моїм завданням була охорона важливих державних об’єктів. Нас добре годували, ми не мерзли. Під час служби я навіть просився до зони АТО, проте мені відмовили. Я відчув себе патріотом, хоча раніше таким не був. Тепер хочу продовжувати кар’єру в правоохоронних структурах, наприклад, в поліції», – розповів звільнений у запас з лав Національної гвардії Олександр Горлинський.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: