Skip to content

Дніпровські ветерани відвідали історичні місця Нікополя (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bd%d0%b0%d1%862До Дня захисника України за сприянням командування Центрального територіального управління Національної гвардії України та обласної ветеранської організації внутрішніх військ та Національної гвардії для ветеранів була організована екскурсія до міста Нікополь із відвідуванням всіх історичних місць.

Про це повідомили в прес-службі Нацгвардії України.

%d0%bd%d0%b0%d1%863

На початку заходу ветерани відвідали місцевий краєзнавчий музейта дізнались про історію місцевості з часів «сивої давнини» і до сучасності. Ветерани мали змогу побачити на свої очі безцінну реліквію козацького війська – ікону-ставротеку війська запорізького низового, що зберігалась у січовій церкві в новій запорозькій січі в середині 18 сторіччя.

Після музею ветерани віддали шану воїнам, загиблим під час визволення міста Нікополь від німецько-фашистських загарбників.

Новий вірус «Гонконг» викликає інтенсивні епідемії

Орієнтовно у грудні цього року в Україну прийде новий вірус грипу «Гонконг». Пік захворюваності очікується на кінець січня — початок лютого. Про це під час брифінгу повідомила завідуюча відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміологіі та інфекційних захворювань ім. Громашевського Алла Мироненко.
«Цього року до українців «завітає» новий вірус «Гонконг», який у 2014 році вперше був виявлений у Гонконгу. Для цього вірусу характерно, що він викликає більш інтенсивні епідемії», — повідомила лікар.
За її словами, до груп ризику входять люди похилого віку, люди із хронічними захворюваннями і діти до п’яти років.%d0%bd%d0%b0%d1%864

Мироненко також наголосила, що цей новий вірус дає більше ускладнень, ніж інші.
«Орієнтовно, прийде він у грудні, але поки накопичиться кількість хворих у геометричній прогресії, то пік ми очікуємо після шкільних зимових канікул, тобто у кінці січня, а можливо, на початку лютого», — сказала вона і наголосила, що при перших симптомах хвороби потрібно звертатися до лікарів.

Наступною точкою екскурсії став музеї воїнів-інтернаціоналістів, яким опікуються місцеві ентузіасти. Зараз експозицію музею поповнюють речі військовослужбовців Нікополя, що виконують захищають нас на сході України.

%d0%bd%d0%b0%d1%86

 Крім того ветерани відвідали пам’ятний знак на місці обрання Богдана Хмельницького гетьманом України та пам’ятники воїнам-афганцям і ліквідаторам аварії на ЧАЕС, а також Нестору Махно та Йосипу Шору.

Закінчилась цікава екскурсія на могилі видатного ватажка запорізького козацтва Івана Сірка. Ветерани дізнались про життя січового отамана, його вклад в історію нашої держави.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: