Skip to content

Виталий Куприй: «Ініціатива Міністра Авакова впровадити в Україні презумпцію правоти поліцейського абсолютно недоцільна»

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

12189529_1061927573841172_4792829126002978088_nІніціатива Міністра Авакова впровадити в Україні презумпцію правоти поліцейського абсолютно недоцільна і не відповідає чинній Конституції. Треба не звужувати існуючі права людей, а краще займатись підготовкою кадрів в поліції.

Про це написав на своїй сторінці в соцмережі депутат ВР Виталий Куприй.

Нагадаю, що пан Аваков сьогодні повідомив про намір ініціювати законодавчі зміни, які вимагатимуть від громадянина слідувати принципу взаємовідносин з поліцейським «підкорись, а потім оскаржуй».

Навіть Янукович не мріяв про такі речі.

Даю невеличкий аналіз головного закону:

Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави (ст.3), правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством (ст.19), права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними (ст.21).

Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази (ст.60).

Тобто якщо я вважаю, що вимога (наказ) поліцейського принижує мою гідність, перешкоджає вільному пересуванню, не дає мені брати участь у мирному зібранні, тощо, то це є явно злочинна дія. Виконувати її ніхто не зобов’язаний. Більш того, за такі дії має настати кримінальна відповідальність.

На сучасному етапі недовіра до наших правоохороних органів настільки велика, що мови про апріорі чесного і професійного поліцейського не може йти взагалі!- написав Виталий Куприй.

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: