Skip to content

Яких лікарів треба пройти школярам різного віку

Юлия Мухина

Юлия Мухина

врачиНа Дніпропетровщині 947 шкіл, в них навчається близько 300 тисяч дітей. Зараз тривають медичні огляди школярів. Нині їх пройшли вже понад 70% хлопців та дівчат. Решта дітей зможуть відвідати лікарні до початку жовтня.

Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«Щоб правильно підготуватися до школи та занять фізкультурою, раз на рік діти мають проходити обов’язкові медичні огляди. Зробити це можна з початку літа до жовтня, – кажуть у департаменті. – У залежності від віку, учні повинні відвідати педіатра, офтальмолога, хірурга, стоматолога та інших лікарів».

Пройти медогляди можна в амбулаторіях. У більшості організовані «Дні школяра». Як правило, це середа, четвер та субота. Детальніше можна дізнатися в своєму медзакладі.

Починати медогляди варто з педіатра або сімейного лікаря. Консультації цих медиків обов’язкові для всіх учнів. Педіатри чи сімейні лікарі допоможуть пройти пробу Руф’є й визначити рівень фізичної підготовки дитини.

Першокласникам треба пройти ще дитячого хірурга, офтальмолога, травматолога та стоматолога, а також здати кров на гемоглобін.
Школярам 7-10 та 12-13 років достатньо пройти лише педіатра.
11-річним учням знадобляться консультації дитячих хірургів, травматологів, офтальмологів та стоматологів. Потрібно здати кров на гемоглобін та цукор.
Діти віком від 14 до 15 років проходять стоматолога, хірурга, ендокринолога, роблять флюорографію, здають кров на гемоглобін.
Старшокласникам треба звернутись до стоматолога, зробити флюорографію.
За необхідності під час медоглядів лікарі можуть призначити й додаткові обстеження.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: