Skip to content

У Дніпрі молодь з усього світу поговорить про гендерну нерівність та дискримінацію

Марианна Стец

Марианна Стец

11 серпня о 10.00 в університеті ім. Альфреда Нобеля стартує Х Національна відбіркова конференція Європейського молодіжного парламенту

Тема конференції – гендерна нерівність і дискримінація. Відбудеться зустріч за підтримки Дніпровської міськради та різноманітних німецьких фондів.

DSCN2664– Ми обрали таку тему тому, що вона є досить актуальною для всього світу, – говорить організатор «ЄМП-Україна» Ольга Чичикало. – Європейський молодіжний парламент працює з 1987 року. В його роботі беруть участь всі країни ЄС. Велика конференція цього року в Дніпрі проводиться вперше. Вона збере більше 140 людей віком від 16 до 28 років. Їх розділять на вісім груп: комітет з питань транспорту, гендерної нерівності, проблем освіти та культури і т. д. У кожному комітеті буде по 15 учасників. Спілкування між ними усіма відбуватиметься виключно англійською мовою.

В конференції візьмуть участь 100 українських та іноземних делегатів і 40 модераторів із ЄС. Це будуть представники молоді з більш ніж 15 країн: Ірландії, Люксембургу, Сербії, Польщі, Латвії, Франції, Німеччини, Вірменії, Азербайджану та інших. Головна ціль – розробити резолюцію – документ з проблем, які є актуальними в Україні та Європі.

Всі комітети працюватимуть в університеті ім. Альфреда Нобеля. Учасники проживатимуть у готелі. Протягом п’яти днів усі вони відвідуватимуть засідання Європейського молодіжного парламенту. Молодь розроблятиме резолюції з певних питань. Кожен виділить певні проблеми та запропонує шляхи їх вирішення. В останній день відбудеться так звана Генеральна Асамблея. Її проведе Дніпровська міська рада. Учасники презентуватимуть та захищатимуть свої ідеї. Пройдуть ті резолюції, за які проголосує найбільша кількість людей. Найкращі відправлять до Німеччини.

В рамках так званого Euro village щовечора відбуватимуться знайомства з різними культурами. Першого дня кожен учасник представить свою країну в форматі ярмарівк їжі, пісень і танців. Наступного дня відбудеться концерт. Потім іноземних гостей запросять у місцеві кафе. У «Махно-пабі» відбудеться прощальна костюмована вечірка. Її тематикою стануть 20-ті роки ХХ століття.

Відкриття конференції відбудеться 11 серпня о 10.00. Закриття – 14 серпня в міській раді.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: