Skip to content

Коли у Дніпропетровській області скінчиться спека?

Марианна Стец

Марианна Стец

У найближчі дні в Дніпрі очікується суха та жарка погода

Василь Гринчак– В нашій області спостерігається аномальна спека, – зазначає начальник регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак. – За минулі чотири доби погода була сухою та жаркою. Вітер південний. Температура повітря вночі трималася на відмітці від 17 до 22 градусів тепла. Вдень вона складала 30-34 градуси. Середньодобова температура повітря в червні цього року становить 25 градусів, що на 5 градусів вище норми. 21 червня о 8.00 температура у місті на Дніпрі складала 23 градуси. За останні чотири роки середньомісячна температура повітря в червні була вищою за норму.

22 червня очікується мінлива хмарність без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі по області – 18 – 23 градуси, вдень – 29 – 34. Суха погода буде триматися й 23 і 24 червня. Вітер буде також північно-східний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі – 16 – 21, вдень – 27 — 32.

За даними Українського гідрометцентру, 25 та 26 червня опадів не очікується. Вночі – 15 – 20 градусів, удень – 26 – 31. Схожий температурний режим був у 2012 році. А у 1906 році в ці дні температура складала близько 8 градусів.

– Аномальна спека пов’язана із виходом теплих повітряних мас із Астрахані, з Південного Сходу, – пояснює Василь Гринчак. – Ще одна причина – зміна кліматичних умов. В цілому важко спрогнозувати, яким буде літо. Деякі спеціалісти стверджують, що воно буде жарким в міру. В нашій місцевості опадів все одно недостатньо. Найближчі п’ять днів опадів не передбачається. Зазвичай, найжаркіший період триває з другої половини липня до початку серпня. У 2010 році в цей час температура повітря складала 41 градус.

Таку спеку людський організм може переносити досить важко. Але ці температурні умови є сприятливими для озимих культур, що виростають на тиждень швидше. В тому числі, соняшники та пшениця.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: