Skip to content

Посол Пакистану пообіцяв підтримку у вирішенні питання з колишньою мечеттю

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

image

Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Атар Аббас вперше після свого призначення на посаду відвідав Дніпропетровськ з ознайомчим візитом.

Прес-службі Дніпропетровської міської ради.

Він зустрівся з Дніпропетровським міським головою Борисом Філатовим. Мер розповів панові Послу про Дніпропетровськ і попросив сприяння щодо вирішення питання з будівлею по вул. Херсонській, де раніше розташовувалася мечеть, а зараз – дитячо-юнацька спортивна школа.

«Питання в тому, що самі мусульмани не можуть між собою домовитися: кримськотатарська община хоче створити там тільки свій культурний центр. Але в нашому місті мешкають багато інших мусульман. З моєї точки зору, якщо відновлювати справедливість, то повинна бути соборна мечеть для всіх мусульман міста. З іншого боку, є невдоволення батьків дітей зі спортивної школи, яка розташовується в будівлі колишньої мечеті. Вони не хочуть її віддавати. Вирішення цієї проблеми повинне бути комплексним і прийнятним для всіх», – сказав Борис Філатов.

У зв’язку з цим очільник міста поцікавився у пана Посла, чи не міг би він провести перемовини зі своїми колегами з ісламських держав щодо пошуку благодійників, які б фінансово посприяли вирішенню питання. Атар Аббас висловив підтримку Борисові Філатову і зазначив, що проблему з мечеттю у Дніпропетровську можна буде врегулювати на рівні послів ісламських держав в Україні.

Крім того, Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Атар Аббас висловив пропозицію щодо співпраці Пакистану і України, зокрема Дніпропетровська, у сільському господарстві. Також він запропонував встановити побратимські відносини між містами Дніпропетровськ і Лахор.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: