Skip to content

У Дніпропетровську пройде масштабний біговий півмарафон

Юлия Мухина

Юлия Мухина

1Цього разу підтверджувати статус найспортивнішого міста України будуть не футболісти і не баскетболісти – цю місію виконуватимуть самі мешканці міста.

22 травня в Дніпропетровську відбудеться біговий півмарафон DniproHalfMarathon, який стане однією із візитівок Дніпропетровська. Організатор заходу – компанія RunUkraine– лідер бігового руху в Україні.

“Я давно мріяв про те, щоб до наших флагманів бігового руху – Київського марафону та Київського півмарафону приєдналися і регіональні забіги. Нарешті, ця мрія здійснилася. Дніпропетровськ знаний своїми спортивними традиціями, тут полюбляють біг, є свої зірки, наприклад, відомий марафонець Сергій Лебідь, тому не дивно, що тепер у міста буде свій великий півмарафон. — зазначив генеральний директор компанії “RunUkraine” Дмитро Черніцький, — окремо хочеться згадати про відкритість та прогресивність нинішньої команди, яка розвиває місто, а особливо — Бориса Філатова, який очолив організаційний комітет DniproHalfMarathon. Сподіваюся, що вже в наступному році два берега Дніпра поєднає повноцінний марафон”.

БФ“Вперше в Дніпропетровську відбудеться біговий півмарафон європейського рівня. Це одна із головних спортивних подій для нашого міста- крок в реалізації прийнятої стратегії розвитку спортивної галузі «Дніпро-спортивна столиця України». Біг — це здоров’я, а його, як відомо, не купиш. До того ж, півмарафон в Дніпропетровську — це ще й унікальна можливість загартувати дух, пройти тест на витривалість. Це дуже важливо для нас, оскільки тільки сильним духом підвладний смак Перемоги”, — прокоментував проведення цієї події міський голова Дніпропетровська Борис Філатов.

Перший в історії DniproHalfMarathon відбудеться в два кола по Набережній через Центральний міст — ідеально рівний рельєф маршруту чудово підходить для встановлення особистих результатів.

Призовий фонд півмарафону– 23 000 грн. Переможці забігу на 21 км серед чоловіків і жінок отримають по 5 000 грн.

В програмі події 4 дорослі забіги: 21,0975, 10, 5 и 2 км, також три дитячі дистанції: 1000, 500 и 100 метрів.

Турбота про молоде покоління стане одним із пріоритетів DniproHalfMarathon.

Крім трьох дитячих стартів на березі Дніпра буде проведено благодійний забіг на 2 км, вся зібрана сума від внесків буде переведена на купівлю аспіратора гнійних ран для Дніпропетровського обласного центра матері та дитини. Спільно з БФ “Коло” учасники забігу будуть збирати на купівлю апарату 88 000 грн.

Для всіх охочих напередодні DniproHalfMarathon будуть проведені спеціальні безкоштовні тренінги OpenRunDay — протягом шести тижнів професійні тренери допоможуть півмарафонцям правильно підготуватися до непростого, але цікавого забігу в 21 км.

DniproHalfMarathon стане частиною бігової ліги: RunUkraineLeague, презентація якої відбудеться на початку квітня.

У календарі RunUkraine у 2016 році вісім бігових подій у чотирьох містах: Київ, Дніпропетровськ, Львів, Одеса.

 

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: