Skip to content

Шевченківські дні у російському театрі

Юлия Мухина

Юлия Мухина

театр горькогоУ Шевченківські дні не міг бути осторонь цих знаменних дат і Дніпропетровський академічний російський театр ім. М. Горького. Його художній керівник народний артист України Жан Мельников підготував з молодими акторами літературно-музичну композицію, присвячену Кобзареві.

Все дуже скромно, зі смаком, але з великим почуттям і натхненням, що пропікає до серця. Молоді актори, які закінчили наш театрально-художній коледж, хоч і працюють в російському театрі, та не забули, де їх коріння, не покинули материнської мови. Дмитро Стоян, щойно прийнятий до театру, чудово показав себе прочитавши «Кавказ» Шевченка, особливо наголошуючи місця, що звучать дуже актуально сьогодні. А Вікторія Чепурна викликала сльози у слухачів проникливим виконанням поеми нашої землячки Марини Яланської «Казка про маму» про горе і подвиг матерів, які віддали своїх синів на захист Вітчизни та втратили їх. Звучали також рядки великих поетів – Івана Франка, Лесі Українки, Ліни Костенко.

Ансамбль бандуристок з Дніпропетровського культосвітнього училища чудово емоційно доповнював їх. Закінчився концерт натхненними віршами, які написав і прочитав Жан Мельников, викликавши гарячий відгук залу.

Тетяна Абрамова

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: