Skip to content

У вересні Україну накриє похолодання: коли очікувати суттєвого зниження температури

У вересні Україну накриє похолодання: коли очікувати суттєвого зниження температури

У вересні в Україні варто очікувати похолодання, проте поки що літня погода зберігатиметься. Як повідомила начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко, теплі температури залишаться в країні щонайменше на тиждень, – пише «Наше Місто».

Зараз на заході України температура знизилась через хмарність, спричинену циклоном з Італії, який вплине на західні регіони і принесе дощі, зокрема 14-15 вересня. У той же час, на сході України температура може підніматися до 32 градусів за Цельсієм. Циклон не досягне східних областей, оскільки над Великою Британією формується антициклон, який змінить погодні умови.

Адаменко зазначила, що температура повітря в Україні протягом тижня становитиме 25-28 градусів вдень, на заході через хмарність буде прохолодніше — 15-20 градусів.

Вона також додала, що літня погода може тривати до кінця вересня, а перше похолодання очікується після 20 вересня, зокрема 23-25 числа.

«Найближчим часом — щонайменше протягом тижня — у нас зберігатиметься літній характер погоди. Літо ще триває. Завершення літа — це коли середньоденна температура нижча за 15 градусів. А у нас вона набагато вища, +18…+22 градуси. Можливо, на заході через хмарність кілька днів буде нижчою, але потім температура знову підвищиться. Якихось кардинальних змін не варто очікувати», — сказала Тетяна Адаменко.

З її словами, вересень стає в Україні літнім місяцем. Так було минулого року, тож тенденція може зберегтися і цьогоріч.

Нагадаємо, раніше ми писали: ТОП високооплачуваних професій: хто в Україні заробляє найбільше.

Читайте також: Осіння побілка дерев: коли та як правильно білити.

За матеріалом OBOZ.UA.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: