Skip to content

ОФІЦІЙНО Мери Філатов та Реккер уклали безстрокову угоду про партнерство Дніпра та Кельна

Мери Філатов та Реккер уклали безстрокову угоду про партнерство Дніпра та Кельна

Напередодні вечором відбулася знакова подія: мери Дніпра та Кельна підписали безстрокову угоду про партнерство між нашими містами. Церемонія, що відбулася у ратуші німецького міста, зібрала широкий круг учасників: представників місцевої влади, почесних консулів Дніпра, представників Дніпропетровської військової адміністрації та міжнародних організацій, що активно допомагають Україні. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Цей день ми запам’ятаємо надовго, бо вперше за 13 років вступаємо у партнерство з новим містом. Було серйозною помилкою так довго тримати Україну на порозі до Європи. Сьогодні той день, що зближує Дніпро та Кельн. Ми з вами з 2022 року разом. І зараз це тільки закріплює нашу дружбу», — наголосила під час підписання пані мер Генрієтта Реккер.

Мери Філатов та Реккер уклали безстрокову угоду про партнерство Дніпра та Кельна

Вона підкреслила схожість між Дніпром та Кельном як двома європейськими містами. Незважаючи на різні виклики, які постають перед Дніпром в умовах війни, розв’язаної Росією, вона висловила впевненість у довгостроковій співпраці між містами в повоєнний період.

За словами мера Дніпра Бориса Філатова, перемога України залежить не лише від військової допомоги, а й від зміни світової думки про Росію. Говорячи про німецьке суспільство, він відзначив, що нині воно стає більш резистентним до навіювань ворожої пропаганди, а отже російські «вкиди» про українців втрачають свій вплив.

«Встояти ми можемо лише обʼєднавши зусилля. Між містами, регіонами та країнами. Тому ця угода має бути прикладом того, що війну в Україні, руйнування її міст та біди її людей не можна сприймати як рутину. І коли потужні європейські міста стають пліч-о-пліч з українськими, це огортає нас бронею, котра захищає від зла, — яку б подобу воно не намагалося прийняти», — сказав мер Дніпра.

Мери Філатов та Реккер уклали безстрокову угоду про партнерство Дніпра та Кельна

Він подякував людям Кельна за системну підтримку.

«Дніпро ніколи не забуде тих, хто був з Україною у найтяжчі часи», — написав Філатов у «Золотій книзі» міста Кельна.

За останні роки місто отримало значну гуманітарну допомогу, зокрема обладнання для рятувальних служб, транспорт та техніку для різних сфер життя.

«Ця подія зближує нас разом. Ця подіє дає нам розуміння та підтримку. У Кельні розуміють, як ми себе почуваємо під час обстрілів. Вони допомагають — надзвичайно багато, і переживають за нас. Дякую Кельну, дякую Дніпру. Дякую всім людям, які працювали над тим, щоб це сталося», — сказала голова організації «Синьо-жовтий хрест» Лінда Мей.

Мери Філатов та Реккер уклали безстрокову угоду про партнерство Дніпра та Кельна

Раніше ми писали, у Дніпрі в День пам’яті захисників України віддали шану полеглим оборонцям держави.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: