Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Дніпряни цитують найемоційніші вірші про Україну

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

До свята 24 серпня ми попросили жителів Дніпра процитувати улюблені і щемливі вірши про рідну країну та Незалежність, яку Україна виборює вкотре, передає “Наше Місто”.

Волонетри, військові, поліцейські, рятувальники і просто жителі міста читають улюблені поетичні рядки – від Ліни Костенко до Лесі Українки

Українці у світі організовують різні заходи до Дня Незалежності: фестивалі, пікніки, концерти, благодійний марафон та різноманітні акції підтримки України. Наразі за кордоном через повномасштабне вторгнення перебуває майже 6 млн українців, які прагнуть відсвяткувати День Незалежності у країнах прихистку.

Довідка: вперше День Незалежності України відсвяткували 16 липня 1991 року – через рік після прийняття Декларації про державний суверенітет України. Так чому ж зараз ми святкуємо це державне свято 24 серпня? 24 серпня 1991 року прийняли постанову про проголошення незалежності України, яке вступило в силу відразу після прийняття. А 1 грудня 1991 року на всеукраїнському референдумі народ проголосував за прийняття Акта проголошення незалежності України. Внаслідок цього виникла необхідність змінити дату святкування. 20 лютого 1992 Верховна рада України прийняла постанову «Про День Незалежності України». У цьому документі День Незалежності України був визнаний державним загальнонародним святом і закріплений за 24 серпня….

Раніше ми розповідали, де у Дніпрі розташовувався універмаг, який був крутішим за ЦУМ

Категорія: Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: