Skip to content

Українці можуть отримати надбавки до пенсії: про які суми йдеться

надбавки до пенсій

Пенсійне законодавство передбачає одразу два види доплат до пенсії після 60 років. На що можуть претендувати пенсіонери, пише «Наше місто» з посиланням на видання «На пенсії».

В Україні і чоловіки, і жінки можуть вийти на пенсію за віком після досягнення 60 років за умови наявності необхідної кількості стажу, що у 2024 році становить 31 рік. І відразу після виходу на пенсію можна отримати доплати до призначених пенсійних виплат.

Вони передбачені Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Зокрема, для 60-річних пенсіонерів передбачено доплати за дітей. Таку доплату нараховують пенсіонерам, якщо під їхньою опікою є діти віком до 18 років.

Для отримання допомоги пенсіонер не має працювати. На кожну дитину пенсіонеру призначається доплата у розмірі 150 гривень.

Щоб її отримати, потрібно звернутися до Пенсійного фонду з відповідною заявою, а також документами.

Також пенсіонер у 60 років може отримати доплату до пенсії як почесний донор. Такий статус надається донорам, які здали:

  • 40 максимально допустимих доз крові;
  • 60 разових максимальних допустимих доз плазми.

Розмір доплати до пенсії для почесних донорів становить 10% від прожиткового мінімуму — 2024 року це 292 гривні.

Для отримання доплат потрібно звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду із заявою, паспортом, реєстраційним номером платника податків та документами, що підтверджують статус почесного донора.

Фото з відкритих джерел.

Читайте також: Дякуємо за кожен новий день: мер Дніпра Борис Філатов привітав захисників українського неба.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: