Skip to content

У 18 років підписав контракт із ЗСУ: історія військового, який лікується у реабілітаційному центрі Дніпра

У 18 років підписав контракт із ЗСУ: історія військового, який лікується у реабілітаційному центрі Дніпра

Дніпро продовжує надавати комплексну допомогу військовим. Один із захисників, який проходить реабілітацію у місті – 18-річний Йосип. Стати на захист країни він вирішив ще у 17 років, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Йосипу, 18-річному хлопцю з Донеччини, довелося занадто рано подорослішати. Він став до лав ЗСУ у жовтні минулого року. Поранення отримав на Авдіївському напрямку – втратив руку і тепер проходить реабілітацію в Дніпрі.

«Коли почалось повномасштабного вторгнення, я на це гостро відреагував. Це мій дім, звісно, я пішов його захищати. До війни навчався у Дніпрі на інженера-програміста. За час служби мене відрахували. Тож у планах відновити навчання. При цьому хочу продовжити службу, але вже як зв’язківець. Щодо реабілітаційного центру, можу сказати тільки хороше. Дуже професійні люди працюють. Зараз працюємо над укріпленням м’язів», — поділився Йосиф.

Зміцнення м’язів є ключовим етапом підготовки до протезування, зазначає ерготерапевтка Регіна, яка працює з Йосифом. Вони особливо зосереджуються на цьому під час спільних тренувань.

«Пацієнт найбільше скаржився на зменшення сили, витривалості та фантомні болі. Зараз триває підготовка Йосифа для протезування. Протез так влаштований, що він працює  завдяки збереженим м’язам. Тож нам потрібно, щоб ці м’язи добре працювали і могли виконувати потрібні рухи. Саме тому наші вправи націлені на збільшення сили та витривалості. Звісно, працюємо і над зменшенням фантомного болю. Пацієнт дуже вмотивований. Коли він до нас потрапив, то був доволі закритий, нічим не ділився. Зараз уже почав нам довіряти. Нам стало легше з ним працювати», — зазначила Регіна.  

Реабілітаційний центр у Дніпрі є одним із найсучасніших в країні. Центр обладнаний унікальними пристроями, а з кожним пацієнтом працює мультидисциплінарна команда, до складу якої входять лікарі фізичної реабілітації, фізичні терапевти, ерготерапевти, логопеди та психологи. Для кожного пацієнта розробляється індивідуальна програма лікування, враховуючи його особливості.

Нагадаємо, раніше ми писали: Рятує поранених з перших днів великої війни: хірург міської лікарні Дніпра творить дива на операційному столі.

Читайте також: «Після лікування у реабілітаційному центрі Дніпра планую ходити самостійно й повернутись до побратимів»: історія військового.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: