Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Скільки коштує навчання за контрактом в університетах Дніпра 2024

З огляду на вартість навчання у закладах вищої освіти Дніпра, можна зробити висновок, що у порівняні з минулим роком вона піднялася. Хоча нам, звісно, все одно у цьому сенсі далеко до вишів Києва та Львова.

У Дніпровському національному університеті ім. О. Гончара менше за все грошей доведеться сплатити тим, хто забажає навчатися за спеціальністю «Середня освіта». Отримати  професію вчителя української мови та літератури можна за 14 тисяч гривень на рік, але це пропозиція для заочників. Денна форма навчання за традицією дорожча – ось приклади «розцінок». На спеціальності «Харчові технології» навчання коштує 18 тисяч гривень, «Історія та археологія» – 22 тисячі гривень. Найдорожчі спеціальності  – «Право», «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення». За рік навчання треба віддати 27 тисяч гривень.

Якщо ви мрієте навчатись у НТУ «Дніпровська політехніка», вам буде цікаво ознайомитись з цінами у цьому ЗВО. Найдешевше тут здобувати освіту за такими спеціальностями як «Технології захисту навколишнього середовища»,  «Гірництво», «Нафтогазова інженерія та технології». Вони коштують 24 тисячі гривень на рік. Маркетологом або системним аналітиком можна стати, сплативши 32 тисячі гривень на рік. А ось майбутні менеджери або спеціалісти з кібербезпеки мають  сплачувати 35 тисяч гривень.

В Українському державному університеті науки та технологій стати дизайнером, економістом, журналістом або психологом можна, віддавши 28 тисяч гривень за рік навчання. Дешевше коштують культурологія, українська філологія, екологія – 21 тисяча гривень.

Традиційно дуже високою вартість отримання освіти у Дніпрі є в Університеті ім. Альфреда Нобеля. За перший рік навчання на таких спеціальностях як «Менеджмент», «Маркетинг», «Право», «Комп’ютерні науки» треба викласти 62 тисячі гривень. А якщо бажаєте оволодіти новими освітніми програмами «Інжиніринг безпілотних систем» або «Електронна комерція», готуйте 85 тисяч гривень за перший рік.

Фото з відкритих джерел.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які нові спеціальності з’явилися у ЗВО Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: