Skip to content

Чому у Дніпрі відключають світло навіть вночі

Чому у Дніпрі відключають світло навіть вночі

Місто Дніпро стикається з серйозними проблемами з електропостачанням. Протягом дня та ночі відбуваються погодинні відключення світла, що негативно впливає на життя мешканців та роботу підприємств. Енергетики з ДТЕК пояснюють, що дефіцит електроенергії в енергосистемі має цілодобовий характер. Причиною цього стало значне скорочення потужностей генеруючих станцій внаслідок обстрілів. За словами представників компанії, втрачено близько 9 ГВт, що становить майже половину пікового споживання взимку минулого року, пише «Наше місто».

Ситуацію ускладнює те, що вночі не працюють сонячні електростанції, які вдень дають чисту енергію. Додатково, вночі гідроелектростанції потребують енергії для закачування води.

Окрім цього, вночі споживання електроенергії зростає через роботу критичної інфраструктури, заводів, підприємств, а також холодильників у супермаркетах.

Деякі споживачі, намагаючись адаптуватися до графіків відключень, переносять свої побутові справи на ніч, коли у них є світло. Це призводить до додаткового навантаження на енергосистему в нічний час.

Ситуація з електропостачанням в Дніпрі залишається складною. Енергетики роблять все можливе, щоб стабілізувати роботу енергосистеми та мінімізувати вплив відключень на життя людей.

Нагадаємо, раніше ми писали, де не буде електроенергії у Дніпрі 23 липня.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: