Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Для мене це чудове місто: історія жительки Маріуполя, яка повернулася у Дніпро через 60 років

Переселенка Галина Іванівна Зайцева отримала житло у соціальному гуртожитку у Дніпрі. Свого часу у нашому місті вона вийшла заміж, народила доньку. Про це повідомляє «Наше місто».

Молодість у Галини Іванівни Зайцевої була чудова і багатообіцяюча. Як у кіно. Галя тоді працювала кранівницею, а майбутній чоловік Саша – монтажником. Наче у старому чорно-білому фільмі молоді люди будували в різних містах країни будинки. Запалу і щастя було хоч відбавляй. Дніпро став однією зі сторінок їхньої трудової біографії.

Фото Валерія Кравченка

 – Для мене це чудове місто, – розповідає Галина Іванівна. – Тут я вийшла заміж, тут народила доньку. Щоправда, давно це було. Чоловіка вже немає на світі, а доньці 62 роки.

Звісно, у маріупольки й у думках не було, що в місто своєї юності вона повернеться в такий спосіб.

Середмістя Маріуполя у 2022 році, фото news.un.

– Це жах! – згадує лютневі події 2022-го співрозмовниця. – А в мого онука народилися дітки і я дуже переживала за них. Довелося виїхати з донькою, а тепер раді, що оселимося в такому чудовому гуртожитку. Адже потрапити сюди було нелегко. Дуже багато було охочих.

У сказаному, на жаль, сумніватися не доводиться. За оцінкою ООН, у період із лютого до кінця квітня 2022 року це місто в Донецькій області було найнебезпечнішим місцем в Україні, а 350 000 його жителів стали біженцями. Близько 160 тисяч вимушених переселенців переїхали до Дніпра. Зрозуміло, що одночасно знайти роботу і недороге житло вдалося далеко не всім.

Раніше ми писали про те, що Дніпропетровська область – лідер півдня України по кількості зареєстрованих шлюбів.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: