Skip to content

У Дніпрі оформити закордонний чи паспорт громадянина України відтепер можна у ще одній локації

Ксенія Куземко

У Дніпрі оформити закордонний чи паспорт громадянина України відтепер можна у ще одній локації

Відділ ЦНАП “Я-Ветеран”, розташований на проспекті Слобожанському, 8, на другому поверсі, розширив спектр послуг. Тепер тут можна не лише отримати допомогу з питань, пов’язаних з ветеранською діяльністю, але й оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки або паспорт для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Запустили нову послугу у нашому ЦНАПі «Я-Ветеран» — оформлення та видача паспорта громадянина України у формі id-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. При зверненні людина подає документи, сплачує адміністративний збір. Спочатку заповнюється заявка-анкета, потім фотографуємо, знімаємо біометричні дані. Знімаємо і відцифровуємо відбитки пальців (за бажанням) та особистий підпис. Оформити український чи закордонний паспорт у нашому центрі може будь-яка особа, яка є громадянином України, неважливо де саме вона проживає. Єдина умова — забрати паспорт заявник повинен у нашому центрі. Працюємо з понеділка по четвер із 08:00 до 17:00. У пʼятницю – із 8:00 до 15:45. Без перерв», — розповіла адміністратор ЦНАПу «Я-Ветеран»  Юлія Жигір.

Андрій Пильченко, директор департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради, 18 липня відвідав ЦНАП “Я-Ветеран”, щоб перевірити роботу нового відділу “Паспортні послуги”.

«Сьогодні в Дніпрі розпочали прийом заявок на отримання паспортів громадянина України. Очікується, що послуга буде користуватися значним попитом. Це вже п’ятий офіс у місті, де можна оформити паспорт. Процес максимально спрощений: людина подає заявку, робить фото, сплачує квитанції, і все – далі чекати повідомлення про готовність документа», – сказав Андрій Пильченко.

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив і пункт незламності у гімназії № 57 (вул. Прогресивна, 3-А). Про його стан черговому доповіла в. о. директора закладу Олена Бикова.

«Він розрахований на 202 особи та забезпечений всім необхідним. Сюди приходять люди, які реєструються в журналі відвідувань. Вони мають змогу зарядити свої гаджети під час відключень світла. Маємо для цього генератор. Також є зона для матусь із маленькими дітьми та дитяча зона. Пункт оснащено Wi-fi, питною водою, аптечкою», — додала Олена Бикова.

Раніше ми писали, 98-річна українка, яка пішки вийшла з окупованого Очеретиного, отримала на Дніпропетровщині новий паспорт.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: