Site icon Наше Місто

Кольоровість, присмак, каламутність та вміст хлору: у Дніпрі щогодини стежать за якістю питної води

Кольоровість, присмак, каламутність та вміст хлору: у Дніпрі щогодини стежать за якістю питної води

Комунальне підприємство “Дніпроводоканал” експлуатує два комплекси підготовки питної води, де вода проходить двоступеневу обробку: відстоювання та фільтрування. У процесі використовуються реагенти для коагуляції, флокуляції та знезараження: коагулянт, флокулянт і рідкий хлор. Якість питної води ретельно контролюється в лабораторіях комплексів. Спеціалісти проводять аналізи за понад 50 показниками, зокрема, кольоровість, присмак, каламутність та вміст хлору. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Наше підприємство гарантує бездоганну якість питної води завдяки багаторівневому контролю на всіх етапах її обробки: від забору з річки до постачання домогосподарствам. Щогогодинний, цілодобовий контроль гарантує відповідність води найсуворішим санітарним нормам. Сучасна лабораторія, оснащена реактивами та реагентами, дає змогу проводити ретельні дослідження та вчасно виявляти й усувати будь-які відхилення від норми», – підкреслила завідувачка лабораторії лівого берега Олена Шовкова.

Також безперервно, протягом року, здійснюється лабораторний контроль якості питної води.

«Проводимо хімічний, мікробіологічний, радіологічний, гідробіологічний контроль, а також аналізи води у розподільчій мережі. На місяць виконуємо понад 20 тисяч аналізів якості питної води. Йдеться як про поверхневу воду у річці, так і вже питну на всіх етапах її виробництва. На сьогодні вода у дніпрян з крана цілком відповідає вимогам. Працюємо 24/7. Відбираємо проби води щогодини», — каже завідувачка лабораторії правого берега Юлія Новаторська.

Як зазначає головний технолог КП «Дніпроводоканал» Євген Захаренко, поява мутної або рудої води з крана може бути пов’язана з двома основними причинами: аварійно-відновлювальні роботи або планових ремонтних робіт на мережі.

«Виконання таких робіт може спричинити вимивання та викид завислих речовин зі стін труб до мережі. Особливо це стосується внутрішньобудинкових мереж. Після проведення аварійно-відновлювальних робіт фахівці водопровідної дільниці промивають водопровідну мережу, на якій проводились роботи. Однак мешканцям будинків рекомендовано у першу годину перед застосуванням за можливості не користуватись питною водою або злити невелику кількість. Про проведення ремонтних робіт повідомляємо містян через наш офіційний сайт та у ЗМІ», — додав Євген Захаренко.

Раніше ми писали, у Дніпрі аварійна служба проводить ревізію щитових, аби запобігти аваріям через відключення світла.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version