Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як півстоліття тому виглядала коса на Перемозі, яка рятує мешканців Дніпра від спеки

Супрун Юлія

коса на Перемозі у Дніпрі

Коса на житловому масиві Перемога у спекотні дні рятує місцевих жителів, даруючи можливість сховатися в тіні дерев біля води. Незважаючи на те, що у цьому сезоні купальний сезон офіційно не відкритий, щодня тут відпочивають сотні людей. “Наше місто” нагадує, як коса на Перемозі виглядала 50 років тому.

Коса на Перемозі з’явилася лише у 70-х роках минулого століття разом із новим житловим масивом. Намита ділянка складається з трьох частин, а її загальна довжина – шість кілометрів. Як вона виглядала 50 років тому, нагадують старі фото.

коса на Перемозі у 1970-х
коса на Перемозі у 1970-х
Коса на Перемозі на початку свого існування. Фото: ФБ-група “Ностальгія по Дніпру”

Уздовж коси йде автомобільна дорога з бетонних плит. Більшість відвідувачів – пішоходи, адже рух автотранспорту обмежено пропусками. Вхід на косу починається з містка, а наприкінці коси відкривається гарний вид на відкритий Дніпро. 

сучасна коса на Перемозі
сучасна коса на Перемозі
Так коса на Перемозі виглядає зараз. Фото: НМ

Півстоліття тому, на початку свого існування, коса на Перемозі стала дуже популярною. Відпочивати на неї приїжджали з різних куточків Дніпра. А діті приходили пішки за кілька кілометрів.

Ми всім двором із Севастопольської через Севастопольський парк бігали на косу купатися, – згадує у соцмережі своє дитинство дніпрянин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як виглядає яхт-клуб «Січ» у Дніпрі літніми вихідними.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: