Site icon Наше Місто

У Дніпрі провели успішну трансплантацію кісткового мозку 18-річному пацієнту

У Дніпрі провели успішну трансплантацію кісткового мозку 18-річному пацієнту

Сьогодні з обласної лікарні виписується 18-річний Дмитро, який став першим дорослим пацієнтом в регіоні, кому провели трансплантацію кісткового мозку. Це знаменує собою значний крок у розвитку медицини області, – пише «Наше Місто» з посиланням на голову ДніпроОВА Сергія Лисака.

Протягом майже року Дмитро боровся з саркомою Юінга, яка вразила його грудну клітину та частково ребра. Після восьми курсів хіміотерапії та складного хірургічного втручання наші медики здійснили унікальну для України операцію: видалили уражені кістки та замінили їх на металоконструкцію, розроблену з точністю до міліметра, аби зберегти життя та комфорт пацієнта.

“Ми не боги, але творимо дива”, – скромно говорить про свою роботу мультидисциплінарна команда, яка рятувала життя Дмитру. Їхню самовідданість та професіоналізм доповнювала неабияка стійкість самого юнака. Незважаючи на складне лікування, Дмитро не лише подолав хворобу, але й закінчив перший курс медичного університету, прагнучи стати хірургом-онкологом та рятувати життя інших людей.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі безкоштовно проводять трансплантацію кісткового мозку.

Читайте також: У Дніпрі провели успішну трансплантацію кісткового мозку юній пацієнтці.

Фото: телеграм-канал Сергія Лисака.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version