Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Нью-Йорк, Париж та Маямі: ТОП арт-об’єктів Дніпра, які схожі на світові пам’ятки

Нью-Йорк, Париж та Маямі: ТОП арт-об'єктів Дніпра, які схожі на світові пам'ятки

Дніпро – це сучасне місто з багатою історією та унікальною архітектурою. Більшість жителів погодяться, що воно нічим не поступається іншим містам і країнам, а дніпровські пам’ятки в деяких випадках схожі на всесвітньо відомі. Більше про цих та інших “близнюків” Дніпра розповість «Наше Місто».

Дніпро є унікальним містом, яке поєднує стару архітектуру ще з часів Катеринослава та силу-силенну сучасних хмарочосів. Воно настільки різноманітне, що майже у кожному районі можна натрапити на «закордонних друзів». З окремих ракурсів Дніпро схожий на Маямі, Лондон та Манчестер. Одне місце навіть нагадує острів Балі.

Найбільше збігів із американським мегаполісом – Нью-Йорком. Житловий комплекс «Каскад Плаза» схожий на таку ж висотку у Нью-Йорку. бульвар Катеринославський, 1

Краєвид на ЖК «Вежі» – з нью-йоркським  хмарочосом «The Eldorado». Монастирський острів.

У Маямі встановлено таку ж «Кулю бажань», як і на Набережній Дніпра. Через таку кількість спільних рис містяни у коментарях назвали Дніпро «Сполученими Штатами Дніпропетровщини».

Виявляється, на індонезійському острові Балі у 2015 році з’явився водоспад “Канто-Лампо” майже ідентичний із дніпровським «Порогом Ревучим» на Монастирському острові.

Відома у середмісті Дніпра інсталяція «Туфелька» є у Лондоні. Вона також зроблена з каструль та кришок. Пасаж інсталяція «Туфелька»

«Ріднить» Манчестер і Дніпро також вулиця Короленка.

Так і виходить, що все вже колись було, і архітектура лише переосмислює вже існуючі форми. Часом архітектори черпають у них натхнення, запозичують деталі, а часом копіюють, до того ж, часто розмежувати всі ці прийоми не так вже й просто. Адже в Дніпрі напевно є багато талановитих архітекторів, які можуть запропонувати нові шедеври.

Нагадаємо, раніше ми писали: Соборний район Дніпра: ТОП найпопулярніших локацій для відпочинку.

Читайте також: Як у Дніпрі будували цирк на набережній і в чому унікальність споруди.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: