Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ П’ять незвичайних та химерних будинків Дніпра, які варто відвідати

5 незвичайних та химерних будинків Дніпра: які вам варто відвідати

Дніпро, одне з найкрасивіших міст України, славиться не лише мальовничою природою й величними пам’ятками, але й незвичайною архітектурою. Сьогодні журналісти “Нашого міста” зібрали для вас декілька унікальних будівель. Кожна з них дивує оригінальним дизайном та загадковою атмосферою. Відвідавши їх, ви можете знайти натхнення, а чи то просто гарну локацію для фотосессії.

Будинок “Барселона” (Вул. Барикадний провулок, 1)

Одна з найнезвичайніших будівель знаходить у центрі міста. Незвичайний триповерховий будинок, виконаний за прикладом робіт іспанця Антоніо Гауді, знаменитого своїми незвичайними архітектурними роботами. Жителі Дніпра так і прозвали будівлю «Будинок Гауді». У ньому немає кутів, лише плавні вигини. Не мають кутів також вікна та двері, вони наче «розпливлися» на бетоні.

Будинок з Перлиною (Вул. Барикадна, 21)

Ця чарівна будівля з фантастичним фасадом, прикрашена перлиною, нікого не залишає байдужим. Її химерний дизайн та казкові мотиви дарують відчуття затишку та казки. Точно ми не знаємо, що саме хотів сказати архітектор, створюючи такі незвичайні двері з безліччю ручок. Можливо, що це потаємні двері, які ведуть до відкриття різних таємниць, а може навпаки, все практично, що для кожної людини тут є свої двері та ручка. Але це виглядає дуже незвичайно.

«Чарівна» будівля (Вул. Виконкомівська, 1)

Є в Дніпрі й будинки, немов із фантастичних кінофільмів. Будинок із «одною стіною» і при цьому в ньому живуть люди. Звичайно, в будинку «присутні» всі стіни, але проходячи повз одну з них створюється ілюзія, ніби їх немає. Причина його планування. Один бік будівлі стоїть наче під кутом. Будинок був збудований понад 100 років тому.

«Будинок догори дном» (Вул. Троицкой, 18/1)

Будинок немов із дитячого мультика знаходиться неподалік центру міста. Двоповерхова будова має незвичайний дизайн. Вікна в ньому «перевернуті», а вхід прикрашає дерев’яний східчастий ґанок. Усередині будівлі все виглядає так, ніби вона була збудована близько 50 років тому як мінімум.

«Китайська стіна»

У Дніпрі є і своя «Китайська стіна» – так називають будинок, довжиною майже 900 метрів. У ньому 1296 квартир, 36 під’їздів і щоби від першого потрапити до останнього потрібно проїхати три зупинки. Будинок настільки довгий, що починається на одному масиві та закінчується на іншому. Звели його за два роки, а власники квартир на останньому, дев’ятому поверсі можуть похвалитися дворівневими квартирами. Другий поверх вони придбали за рахунок надбудов над машинним відділенням. Але таких квартир небагато, лише по 2 на кожен під’їзд. Сама будівля має вигнуту форму.

Раніше ми писали, яким буде Дніпро через 10 років: проєкти сьогодення і майбутнього від міських архітекторів.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: