Skip to content

З початку року відремонтовано вже 40 підіймачів: у Дніпрі перевірили, як проходить ремонт аварійних ліфтів

З початку року відремонтовано вже 40 підіймачів: у Дніпрі перевірили, як проходить ремонт аварійних ліфтів

Дніпро дбає про добробут своїх мешканців. Одним із пріоритетів є забезпечення комфортного та безпечного проживання, тому в місті активно тривають роботи з ремонту ліфтів. Зараз роботи з оновлення підіймачів ведуться у 15 під’їзді житлового будинку на проспекті Героїв, 40. Сьогодні хід робіт на цьому об’єкті проконтролював черговий по місту. Він також перевірив стан облаштування укриття та пункту незламності у Дніпрі, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

У Дніпрі вже відремонтовано 40 ліфтів. Ще 10 планують завершити до кінця липня. Директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Сергій Файфер, який 28 червня є черговим по місту, перевірив, як наразі проходять аварійні роботи.

Мешканка будинку, де наразі ремонтують ліфт, розповідає, що він зупинявся по декілька разів на день.

«Він кілька разів за рік зупинявся. Я живу на 7 поверсі, тож у такі дні доводилось ходити пішки, хоча служба завжди реагувала швидко та усувала несправності», — розповіла Олена, мешканка 15-го підʼїзду будинку № 40 по просп. Героїв. 

Це підтверджує і Олександр. Він живе в цьому будинку з 1979 року і каже, що з того часу ліфт жодного разу не оновлювали.

«Він частенько ламався, і хоча аварійна служба робила все можливе, але вже настав час його міняти. Тож ми раді, що нам його ремонтують і дуже чекаємо, коли завершать роботи», — розповів Олександр, мешканець 15-го підʼїзду будинку № 40 по просп. Героїв. 

Нині тут майже завершили оновлення обладнання та кабіни. Підрядники кажуть, старе було вже зношене і ремонту не підлягало. Тож провели повну заміну. 

Головний інженер ТОВ ВТО «Дніпро-ліфт» Євген Єрмаков повідомив, що обладнання в будинку не оновлювалося з моменту його зведення. Нещодавно були замінені кабіна, лебідка та канати, використовуючи італійське обладнання, яке є одним з найкращих на ринку.

«Адже раніше, до війни, ми встановлювали могильовське (білоруського виробника), але зараз, звісно, запчастини звідти ніхто купувати не буде. А саме це, італійське, ми вже як 4 роки встановлюємо у місті, і воно себе гарно показало. Роботи ми розпочали кілька тижнів тому. Плануємо завершити за тиждень-другий. Ремонт призупиняли через відключення світла», — розповів головний інженер ТОВ ВТО «Дніпро-ліфт» Євген Єрмаков. 

Усього з початку року у Дніпрі відремонтували 40 аварійних ліфтів. Зараз у роботі знаходяться ще 10 ліфтів, які планується завершити до кінця липня. Щодня ліфтові служби, що обслуговують підіймачі в будинках Дніпра, отримують понад 100 заявок щодо застрягання в ліфті. Тому жителів міста знову просять стежити за графіками відключення електроенергії.

«Тож вкотре звертаюсь до дніпрян, аби вони стежили за графіками відключень світла, адже потрібно розуміти, що зараз на ліфтових підприємствах є нестача кадрів у звʼязку з мобілізацією, і вони не встигають оперативно обʼїхати будинки. Якщо ви застрягли, не панікуйте та повідомте за телефоном, який вказано у кабінах. Фахівці як тільки зможуть, одразу приїдуть», — розповів Сергій Файфер.

Він також перевірив укриття та пункт незламності у школі № 140 (вул. Мандриківська, 151). 

«Це укриття розраховане на 472 особи. Тут є все необхідне. Ним мешканці також можуть користуватись як пунктом незламності. У разі відключення світла електроенергію забезпечує генератор, який завжди напоготові. Є достатній запас питної води, аптечка та засоби пожежної безпеки. Пункт відповідає усім нормам для комфортного перебування у непередбачуваних ситуаціях», — підсумував Сергій Файфер.

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: Що не можна робити, якщо застрягли у ліфті під час відключення світла: поради експертів з Дніпра.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: