Skip to content

У Дніпрі мешканці врятували раритетний дорожній знак та передали до музею

У Дніпрі мешканці врятували раритетний дорожній знак та передали до музею

Днями до музею “Машини Часу” у Дніпрі завдяки небайдужому жителю міста потрапив унікальний експонат – 40-річний дорожній знак “Дати дорогу”. Про це повідомили у фейсбук-сторінці музею, – пише “Наше Місто”.

Мешканець Дніпра Костянтин Пироженко, помітивши, що старий знак, що давно відслужив своє та небезпечно висить над стихійним ринком на вулиці Київській, негайно написав листа до музею.

Зрозумівши цінність цього артефакту, співробітники музею звернулися до КП “Транспортна інфраструктура міста”  Дніпровської міської ради з проханням демонтувати знак та передати його до музею.

“Зараз знак знаходиться у фондах музею, де буде досліджений та реставрований. Ми щиро дякуємо Костянтину Пироженку за небайдужість та активну позицію”, – поділилися музейники.

Водночас вони закликають усіх дніпрян не викидати на смітник подібні старі речі, адже навіть, на перший погляд непримітні предмети можуть мати історичну цінність та стати частиною музейної колекції.

“Пам’ятайте, що ваша інформація може допомогти зберегти артефакти для майбутніх поколінь! Два тижні тому завдяки пильності громадян до музею вже потрапив унікальний макет автомобіля у масштабі 1:5, походження якого наразі досліджується”, – наголосили в музеї.

У Дніпрі мешканці врятували раритетний дорожній знак та передали до музею

Фото: фейсбук-сторінка Технічний музей «Машини Часу».

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі до музею передали пошкоджений внаслідок ракетного удару човен «Крим».

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: