Skip to content

У Дніпрі до музею передали пошкоджений внаслідок ракетного удару човен «Крим»

У Дніпрі до музею передали пошкоджений внаслідок ракетного удару човен

У квітні цього року ракетний удар росіян по мирній човновій станції на Дніпрі перетворив десятки суден на брухт. Охоплені жахом і скорботою, свідки трагедії не могли залишатися байдужими. Щоб зберегти і вшанувати пам’ять, музей «Машини Часу» розпочав роботу над виставкою, присвяченою подіям війни. Одним з експонатів стане човен «Крим», – пише «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

Одним з центральних експонатів виставки стане старий човен, що символічно несе ім’я окупованого півострова – «Крим». Він 1979 року випуску, але значних пошкоджень зазнав саме під час ворожого обстрілу.

«За словами Дмитра, напередодні війни він коштував від 3 до 5 тисяч доларів. Проте після попадання російської ракети ціна на нього значно впала. Сьогодні його можна продати як металолом за 3-5 тисяч гривень», – зазначив директор музею «Машини Часу» Михайло Прудніков.

Дмитро, власник човна, погодився передати їх до музею. За його словами, човен та його приладдя ледь не викинули на смітник.

«Їх хотіли викинути на смітник, це була така купа! Я з цієї купи позбирав дещо: чохли, вудки, різноманітні накидки, залишки скла, тобто биті рамки, а також інші речі, побутові тарілки. Це все нам знадобиться, коли ми спробуємо відтворити антураж того, що там сталося», – сказав він.

Ці експонати стануть частиною майбутньої виставки «Історія Перемоги», присвяченої подіям у Дніпрі після ракетних ударів рф. Виставка розповість про постраждалі будівлі, історії очевидців та артефакти, знайдені серед руїн.

«Ми збираємо матеріали, і один яскравий епізод ми зараз готуємо як експонат для виставки, щоб побачити реакцію відвідувачів. У нас є автомобіль “Таврія”, який привезли до нас з вулиці Привокзальної, де був обстріл житлового будинку», – додав директор музею.

Таким чином, у планах «Машини Часу» зібрати максимум техніки, аби після перемоги зробити масштабну виставку.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі до музею передали згоріле внаслідок ракетної атаки авто.

Читайте також: Єдиний на все місто: унікальний ретроавтомобіль поповнив колекцію музею у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: