Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як в ОСББ Дніпра вирішують проблему відключень електроенергії

Ткач Анастасія

Як в ОСББ Дніпра вирішують проблему відключень електроенергії - Наше Місто

Усі ми залежні від електрики. Без неї неможливо зарядити мобільні телефони та комп’ютери, запустити побутову техніку. Кардинально вирішити проблему відключень поки що не вдається, але найініціативніші містяни вже знайшли способи комфортно переживати знеструмлення будинків і квартир. Дізнайтеся про їхні рішення в нашому сюжеті.

З перших днів повномасштабки ворог методично завдає ударів по критичній інфраструктурі, внаслідок чого перебої з електропостачанням житлових будинків виникли ще навесні 2022-го. Щоб запобігти найгіршому взимку, для багатоквартирних будинків замовили 40 генераторів. Встановити їх містянам пропонувалося за пілотною програмою співфінансування, яка стартувала в Дніпрі півтора року тому.

“Генератори надаються для того, щоб не виникало аварійних ситуацій: не розмерзалися труби і не затопило весь будинок”, – зазначає Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту із самоорганізації населення. Програмою скористалася, зокрема висотка на вулиці Січових стрільців, 90-Д. 

Генератор ми придбали за програмою співфінансування. 25% заплатили ми, а решту – місто. Генератор нашому будинку дуже необхідний. За відсутності електрики він забезпечує роботу котельні протягом 3-5 годин. Якби його не було, за “-10 “ градусів будинок міг би повністю замерзнути”, – розповів Владислав Мірошниченко, голова ОСББ “Добробут”.

Ще одним варіантом альтернативного джерела живлення мешканці будинку обрали різні види освітлення: у під’їздах на перших поверхах встановили акумуляторні лампи, здатні працювати автономно, а для прибудинкових світильників використовують сонячні батареї.

Читайте також: У Дніпрі на липень заплановане масштабне відключення газу: адреси.

Категорія: Відео, Війна, Влада, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: